Къде си ти, идеална моя?

Къде си ти, идеална моя?

Няма мъж, който да не се опитва да намери идеалната жена, ако може – по всички пунктове: нежна приятелка, добра любовница, любяща майка на децата му, най-добрият главен готвач и т.н. и т.н. Трудно може да се изкорени мъжкият перфекционизъм. И дори самият той да е далеч от идеалния мъж, все пак търси идеалната жена. Така че да видим… каква е тя.

Едно от най-мощните оръжия в арсенала на всяка жена е… о, не, не е това, което си мислите. Това е усмивката. Вярно, при първа среща никой мъж не пропуска да спре погледа си върху извивките на тялото, но в живота най-важното за една жена е да умее да се усмихва. И то не само с устни, а и с очи. С цялото си същество…

Умението да се усмихва (и когато се чувства добре, и когато ѝ е зле), онази истинска, вътрешна усмивка, онази лекота, с която гледа на живота (да не се бърка с лекомисленост!), отличава жената с глано „Ж“ от другите жени. Ето това е важното.

Меланхоличните госпожици, които час по час бършат очите си с дантелена кърпичка, са приятни единствено в романите за Викторианска Англия. Иначе в живота няма мъж, който да може постоянно да понася женските сълзи. А истериите и критиката разяждат отношенията буквално като киселина и оставят във връзката огромни и болезнени следи. Един мъж, който е не само спътник в живота, любовник и баща, но и осигурява прехраната на семейството, има достатъчно проблеми, за да бъде товарен с допълнителни драми. Критиката по принцип е деструктивна. Защото да тръгнеш да променяш един зрял мъж, е невъзможна задача. Приемете го такъв, какъвто е бил, когато сте се влюбили в него. В противен случай мъжът, ако е бил слаб, ще стане още по-слаб, а ако е силен, рано или късно ще избяга от своята зла и отмъстителна жена. Усмихвайте се и ще бъдете щастливи.

Не само жените и децата обичат изненадите. Силният пол (дори и да не признава при никакви обстоятелства) не само се радва на изненадите, но и се нуждае от тях. Ако искате дълги и трайни отношения, изненадвайте го от време на време. Само да отбележа: изненадвайте го приятно.

Много често жените толкова свикват с цветята без повод, с внезапните романтични бягства, подаръци и прочие, че започват да ги приемат за даденост. В същото време пръста си не мърдат, за да направят нещо необичайно за своя мъж – може би, защото смятат, че мъжете са прекалено сериозни и не гледат с добро око на изненадите. А мъжът трябва да бъде изненадван – както в първия етап на запознанството, така и при по-сериозни отношения. А когато се стигне до създаване на семейство, това е просто задължително. Истинската жена винаги знае как да поднесе приятна изненада. Именно типичната женската непредсказуемост привлича един мъж повече от любовна отвара.

В никакъв случай не слагайте окови на мъжа до себе си, дори и отношенията да са повече от сериозни. Най-сигурният начин да го отблъснете е непрекъснато да му напомняте, че сега животът му сте вие, че сте най-важната и единствена жена и че заради вас трябва да се откаже от контакта с приятелите си. Понякога жените започват да се държат собственически в момента, в който отношенията от леки прераснат в нещо по-сериозно. Точно тогава настъпва криза във връзката, която може да доведе и до разрив. И ако мъжът не е по природа „мъж под чехъл“, а тя продължава да го натиска с чехъла, раздялата е сто процента сигурна.

Станете най-добрата любовница за своя мъж. Дори ако трябва, отидете на някакъв курс или нещо подобно. Сега навсякъде се говори открито за секса, така че просто преодолейте инерцията и направете нещо по въпроса. В това няма нищо нередно или срамно. Какво по-хубаво от това да изненадвате мъжа си в леглото и да му доставяте наслада? Повярвайте, той не само ще е доволен, но и ще ви се отплати подобаващо.

Ценете мъжа до себе си като личност. Спомнете си с какво е привлякъл вниманието ви още в началото, какви са интересите му и вътрешният му свят, ако по някаква причина ежедневието и рутината са ви накарали да забравите всичко това. Ако един човек не предизвиква в теб възхищение, не е възможно да го обичаш – тогава вече не е любов, а просто навик, сметка или нежелание за промяна. Помислете върху това, говоря напълно сериозно. Нямам предвид през две минути да му казвате с най-сладкия си глас: „Миличък, ти си върхът… ти си най-добрият!“. Но ако отново откриете за себе си добрите страни на своя мъж и започнете да го цените, отношенията ви само могат да спечелят. А и той непременно ще го забележи.

Развивайте се. (Това, между другото, е съвет и към двата пола.) Ако сте превърнали мъжа си в център на своя живот и сте концентрирали всички свои усилия върху него, напълно забравяйки за себе си, то при вас нещата по-скоро изглеждат по следния начин: вие сте самотна майка, а той – вашият малолетен син, когото още трябва да храните в устата. Между двама възрастни такива отношения са невъзможни. Всеки човек има свой собствен свят, който го подхранва емоционално и физически. И когато имате сериозна връзка, съвсем не е задължително да изключвате този свой вътрешен свят от живота си. Дори напротив, ако направите това, връзката ви ще страда, повярвайте ми. Да, може да имате с партньора си общо хоби и много общи интереси – например да се увличате заедно по ски, пътешествия и да харесвате едни и същи филми, – защото все пак щом се го избрали, няма как да не е така. Но ако напълно сте забравили за своите увлечения и интереси, споделяйки единствено неговите, ако сте спрели да се занимавате с всички онези прекрасни и вълнуващи неща, от които сте се интересували преди, значи сте се превърнали в безлична притурка към своя мъж, в негова незабележима сянка. А навън, между другото, има толкова ярки и интересни жени… Схващате ли намека?

И накрая, за да има бъдеще една връзка, тя трябва да е изградена на основата на това, което двамата партньори дават, без да очакват нещо в замяна. Тоест идеалната жена (както и идеалният мъж) е безкористна. Тя се усмихва не за да получи скъпо кожено палто, изненадва своя любим не за да бъде заведена на луксозна почива, и го цени не за да не бъде изоставена, а просто защото го обича. Принципът „аз на теб, ти на мен“ важи само в договорите за покупко-продажба, но не и в отношенията между мъж и жена. Не забравяйте, всички положителни емоции, които давате на мъжа до себе си, ще ви се върнат стократно.

Е, толкова за идеалната жена… Долу-горе това са основните щрихи в нейния портрет.
Само че къде да я намерим? Ако я срещнете, моля ви, кажете и на мен…

Автор: © Олег Рой; Превод: Гнездото

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!


Препоръчано по темата: „КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА“ Анна Кирянова, издателство Гнездото

●●●

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и втора специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова са вдъхновили хиляди читатели и са им помогнали да погледнат на света по нов начин. Нейната философия е, че позитивните хора невинаги са в състояние сами да разпознаят в себе си положителната енергия. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Умните не се обиждат, а правят изводи – 25 цитата от Агата Кристи

Един дълъг, изпълнен с емоции и превратности живот. Една изключителна личност, надарена с богато въображение, природна интелигентност и неизчерпаема страст към живота... Това е тя, Агата Кристи, неизбледняващата икона [...]

„Храни се като мен и ще изглеждаш като мен“, или как инфлуенсърите продават панацея на уязвимите

Хората, които рекламират и препоръчват тези стилове на живот, в повечето случаи са красиви млади дами, разполагащи с плоски като дъска кореми, миниатюрни пори (които по някаква случайност никога не се запушват) и, разбира се, с голяма група отдадени последователи в социалните мрежи. Това е реалността в индустрията.

Не пропускай безценните мигове с родителите си. Утре може да е късно…

Приятелите могат да бъдат предатели, любимите – неверни, но родителите винаги остават с теб. Те са най-безценното в живота... и най-недооцененото от нас. Една притча разказва за това... В една [...]

Жертва ли сме на своите гени?

Още доказателства за идеята, че убежденията се превръщат във физиологически промени в тялото, идват от лабораториите на учените, които изследват онзи дял от молекулярната биология, наречен епигенетика – „контрол над [...]

Подменя ли се виновникът за гастрита и язвената болест

В името на печалбите на фармацевтичните компании, започнаха да учат младите лекари, че за тези заболявания е виновна бактерията хеликобактер пилори. Точно тя, видите ли, предизвиквала развитието на гастрита и язвената болест. И подкрепят твърдението си с довода, че при тези болести я откриват в стомаха по-често, отколкото когато ги няма.

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top