6 книги, които ще ви помогнат да извървите пътя към здравето, младостта и дълголетието

6 книги, които ще ви помогнат да извървите пътя към здравето, младостта и дълголетието

Живеем във време на стрес и несигурност. Бързаме, тичаме, работим, печелим, плачем, смеем се, борим се с емоциите си… Докато един ден осъзнаваме, че сме напът да изгубим най-ценния дар, даден ни по рождение – здравето. Започваме все по-често да посещаваме лекарския кабинет, а лекарствата в домашната ни аптечка стават цяла купчина.

Понякога, за съжаление, се стига дотам, че чуваме диагноза, която звучи като присъда… или като доживотен затвор: „Това заболяване е нелечимо… хронично е, ще пиете тези лекарства до края на живота си… положението ви е много сериозно…“

Всички сме преживявали нещо подобно, независимо дали става въпрос за нас, или за близък човек. Усещали сме смразяващите тръпки по гърба си, парализиращия страх и чувството на безизходица. И тогава единствената ни мисъл е: „Дали не се отнесох безотговорно към здравето си?!“.

Добрата новина е, че никога не е прекалено късно да се погрижим за здравето си.

Другата добра новина е, че всичко е в нашите ръце. И че фармацевтичната индустрия не е единствената алтернатива.

А лошата новина? Няма такава.

Науката вече доказа, че дори гените не са нашият зъл гений. И ако променим начина си на живот, ако овладеем нездравословните си емоции и се обърнем към мъдростта на собственото си тяло, можем да постигнем чудеса – да се излекуваме, да се предпазим от нови заболявания, да бъдем жизнени, да изглеждаме млади… И в края на краищата да изживеем един дълъг и щастлив живот, в който до края на дните си да бъдем активни и енергични.

Ако не знаете откъде да започнете или ви се струва, че това е прекалено трудна или невъзможна задача, обърнете се към книгите. Те със сигурност ще ви помогнат да извървите пътя към здравето, младостта и дълголетието. Ще ви научат, ще ви обяснят, ще отворят пред вас нови хоризонти, ще ви вдъхнат надежда, ще ви окуражат…

И в края на краищата могат да ви излекуват.

Обърнете се към мъдростта на собственото си тяло!

Книгата „Победа на ума над медицината“ на д-р Лиса Ранкин ще ви поведе на едно пътуване към себе си и към мъдростта на собственото ви тяло.

Като дипломиран лекар, но и лечител по призвание, д-р Ранкин започва да се бунтува срещу безсилието на медицината и срещу цялата здравна система, която лекува на конвейер. И заинтригувана от случаите на спонтанни ремисии и необясними изцеления, за които се говори с половин уста из болничните коридори, тя започва да си задава въпросите: Ами ако ние, лекарите, грешим? Ако пропускаме нещо много важно?

Самата тя преди да навърши трийсет години е с няколко сериозни заболявания и купища лекарства. „Бях истинска развалина, устремила се към ранен инфаркт, а лекарите не знаеха какво да правят с мен“, разказва тя.

Тогава тя се посвещава на сериозна изследователска работа и намира неоспорими научни доказателства за това, че човешкият организъм има способността да се самоизлекува и че физиологията на тялото може да се промени драстично само благодарение на ума. „В самоизцелението няма нищо мистично и свръхестествено – казва д-р Ранкин. – Всичко е най-проста биохимия. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!“

В книгата д-р Ранкин представя своята уникална шестстепенна програма, която ще ви помогне да откриете онези области от живота си, в които има дисбаланс, за да създадете свой собствен план за лечение и да подготвите тялото си за чудеса.

Научете как сами да поддържате организма си в добро състояние

В „Книга на живота“ д-р Евгений Божиев ни показва, че можем да поддържаме тялото си здраво и жизнено, независимо от възрастта. Единственото, което трябва да направим, е да отделяме по половин час на ден, който да посветим на някои прости и лесни за изпълнение упражнения. За целта обаче трябва да сме наясно с причините за възникване на болестите и с механизма на тяхното развитие.

Авторът обяснява ясно, достъпно и разбираемо как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Всяка болест може да бъде излекувана, а всеки човек може да върне здравето и младежкия си вид, убеден е доктор Евгений Божиев. Невролог, остеопат и мануален терапевт с над трийсетгодишен опит, но заедно с това и последовател на алтернативната медицина, той е истински лечител. Неговите уникални методи за самолечение са проверени от години медицинска практика, а авторските му видео клипове се гледат от милиони хора.

Удължете времетраенето на своята младост и се наслаждавайте на добро здраве!

Книгата „Ефектът на теломерите“ на нобеловия лауреат д-р Елизабет Блекбърн и здравния психолог д-р Елиса Епъл предлага едно революционно и напълно ново разбиране на процесите на стареене и на човешкото дълголетие и здраве.

Те откриват, че свързващото звено между наследствеността и начина на живот, между ума и тялото, са именно теломерите – специална ДНК в краищата на нашите хромозоми. Дължината на теломерите се оказва онзи скрит механизъм, който обяснява защо и по какъв начин се изчерпват ресурсите на организма и как в живота ни нахлуват болестите и старостта.

Това е първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем на клетъчно ниво и как можем с малки промени в ежедневните си навици да поддържаме своите клетки здрави. Авторите предлагат уникални препоръки, които ще ви помогнат се погрижите за дължината и здравето на своите теломери, за да съхраните по-дълго своята младост и да удължите периода, в който се радвате на добро здраве и активен живот.

Направете храната свой приятел, за да се радвате на добро здраве

В книгата „Генетика и хранене“ д-р Джайлс Йоу ни повежда на едно увлекателно пътешествие в света на генетиката и сложните взаимодействия между гените и храната. Едно пътешествие, в което се срещат наука, неоспорими доказателства и много полезни и любопитни факти за храната, калориите и хранителните мании на съвременния свят. Достъпно и интригуващо той обяснява кои биологични сили движат хранителното ни поведение и защо много от популярните диети са подвеждащи и дори опасни. Запознава ни с авторите на някои от тези диети, анализира маркетинговите похвати и безсмислените съвети на гурутата по хранене, като в края на краищата развенчава много от митовете за здравословното хранене.

Една увлекателна и изключително полезна книга, която всеки трябва да прочете. Всички факти, от които се нуждаете, за да установите здравословни взаимоотношения с храната и да откриете диетата, подходяща точно за вас.

Излекувайте емоциите си, за да бъдете по-здрави

Книгата „Емоционалната пластичност“ на д-р Сюзън Дейвид е един изцяло нов метод за справяне с емоциите, който ни учи как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях, за да се наслаждаваме на взаимоотношенията си да живеем пълноценно точно сега.

Емоционалната пластичност не означава да игнорираме трудните емоции и мисли или да се насилваме да разсъждаваме позитивно, а да ги приемаме спокойно, да се изправяме пред тях с кураж и състрадание и накрая да ги оставим зад гърба си, за да продължим напред.

Д-р Сюзън Дейвид ни учи как да бъдем истински и да приемем, че красотата на живота е неразделна част от неговата уязвимост. Че да си жив, понякога означава да бъдеш нараняван, да губиш, да се тревожиш и да грешиш.

Докоснете се до тайната на японското дълголетие

Книгата „ИКИГАЙ. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“ ще ви отведе в едно малко селище в северната част на Окинава, наричано „селото на столетниците“, и ще ви разкрие най-добре пазената тайна на японското дълголетие. Тя се съдържа в една дума – икигай.

Значението на думата икигай може да се опише по различни начини: „причината, поради която ставаш от леглото всяка сутрин“; „радостта да си винаги зает“; „страстта, която ти носи удовлетворение и радост“… Но всички те водят към едно – причината да живееш!

Именно личният икигай на жителите на Окинава е в центъра на философията им за здраве и дълголетие, която ги кара да добавят години към живота си и да се радват на всяко ново утро.

От книгата ще научите още как минава един ден на японските столетници, с какво се хранят и защо се наслаждават на всеки свой ден.

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Д-р Кели Макгонигъл, здравен психолог, изследовател и преподавател в Станфордския университет, години наред наблюдава как хората се борят със себе си, за да променят мислите, емоциите, телата и навиците си. И стига до извода, че погрешните им представи за волята, както и за стреса, до голяма степен саботират успеха им и им причиняват допълнителен стрес.

Опирайки се на най-новите и авангардни изследвания в областта на психологията, невронауката, икономиката и медицината, д-р Макгонигъл създава курсовете „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“, които обогатява с безценен практически опит и превръща в книги.

Кели Макгонигъл е носител на редица награди за научните си изследвания, както и за цялостната си работа в сферата на психичното здраве.

от д-р Кели Макгонигъл

Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания!

Авторът e доктор на науките, психолог, преподавател в Станфордския университет и автор на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

Книги, които ще ви помогнат сами да управлявате съдбата си!

от Джордан Б. Питърсън

Това не са книги от един психолог за психология. Нито са класическите книги за самопомощ и личностно развитие. Те са много повече от това. В тях си дават среща психология, философия, литература и религия. И един брилянтен ум.

от д-р Джайлс Йоу

Защо дебелеем? Защо някои хора са по-гладни от други? Кои биологични сили движат хранителното ни поведение? Защо много от популярните диети са подвеждащи и дори опасни?

Позовавайки се на най-новите научни открития и на собствените си генетични изследвания в Кеймбриджкия университет, д-р Джайлс Йоу, генетик с над двайсетгодишен опит в областта на затлъстяването, се заема със задачата да ни помогне да излезем от този омагьосан кръг.

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Какво е да живееш в три различни века. Разказите на едни от най-дълголетните хора на планетата

Те не са супергерои, но можем да ги считаме за такива поради факта, че са успели да останат на този свят много повече време, отколкото предполага средната продължителност на живота. [...]

Как действа на организма приемът на лекарства

През последните години медицината започна да използва фармакотерапията като основен метод на лечение. Постепенно лекарите от лекуващи се превърнаха в предписващи лекарства. Необузданото използване на фармакотерапията в цял свят доведе [...]

Джордан Питърсън: Не позволявайте на децата си да правят неща, които ви карат да не ги харесвате

Наскоро наблюдавах как едно тригодишно хлапе едва-едва се влачи след родителите си сред тълпите хора на летището. На интервали от пет секунди то надаваше пронизителен вик – и по-важното, правеше [...]

Когато съдим другите…

Едно момче попитало мъдреца: – Кажете Учителю, защо всички ни учат, че не бива да съдим другите? Моля ви, обяснете ми защо това е толкова важно. Учителят, както винаги постъпвал, [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top