Здравей, приятелю!

Добре дошъл в обновения сайт на Gnezdoto. Вероятно си срещал наши статии из дебрите на мрежата или поне си чувал за нас. Но ако все пак не знаеш нищо за Gnezdoto, нека се представим…

Gnezdoto е сайт за житейско вдъхновение и мъдрост, посветен на духовното израстване, себепознанието и пътя към здравето.

Когато го създадохме през 2014 година, със страст и любопитство отправихме поглед към светлата страна на живота и света, към доброто и позитивното у човека. Започнахме да публикуваме текстове, които вдъхват надежда и оптимизъм и докосват човешката душа. Фокусирахме се върху мъдрите слова на духовни учители, писатели и разказвачи. Открихме и адаптирахме стотици притчи и вдъхновяващи истории, които бързо завладяха интернет пространството у нас.

Тогава не подозирахме колко жадни са хората за подобна информация, но отзивите и благодарността, които получавахме всеки ден, ни показаха, че сме на прав път. Със своята уникална за времето си концепция Gnezdoto бързо се превърна в любимо място за хората, търсещи мъдри думи, топлина и духовна подкрепа. Последователите ни в социалните мрежи за една година достигнаха 350 хиляди, което беше не само признание за нас, но и огромна отговорност.

Почти две години по-късно, през месец юни 2016 г., доразвивайки концепцията на сайта, поставихме началото на издателство „Гнездото“.

Перлите в нашето портфолио са поредицата от сборници с притчи – „Винаги има надежда“, „Попитай мъдреца“ и „Предай нататък любовта“; книгите, посветени на японската мъдрост и дълголетие – „Икигай“, „Да изживееш своя икигай“ и „Ичиго-Ичие“; „Автобиография“ на Агата Кристи; великолепният философски роман „Фантомна болка“ и, разбира се, световните бестселъри „12 правила за живота: Противоотрова срещу хаоса“ и „Отвъд реда: Още 12 правила за живота“ на Джордан Питърсън.

Отделихме специално внимание и на изданията, свързани със здравето и психиката, като се доверихме на авторитетни учени и автори: д-р Сюзън Дейвид („Емоциoнална пластичност“); Нобеловият лауреат д-р Елизабет Блекбърн и д-р Елиса Епъл („Ефектът на теломерите“); д-р Лиса Ранкин („Победа на ума над медицината“); д-р Джайлс Йоу („Генетика и хранене“); Кели Макгонигъл („Инстинктът на волята“ и „Стресът – приятел или враг“).

Затова казваме, че издаваме „Книги, които ни правят по-добри“.

Ние вярваме в силата на думите и знаем, че една статия, една притча, една книга могат да променят живота на човек. Думите могат да го окрилят, да го възродят, дори да го спасят. Буквално.

Влагаме много любов и старание в работата си, за да предложим на своите читатели качествени и вдъхновяващи текстове, които помагат, ободряват и изцеляват душата…

И така, какво ще откриеш в сайта Gnezdoto…

За улеснение сме групирали всички постове в четири основни категории.

В Мъдрост и вдъхновение ще се насладиш на богата колекция от притчи от цял свят и вдъхновяващи житейски истории, разкази и размисли от първо лице, мъдри и запомнящи се мисли на известни личности; добавихме малко поезия и разкази, а също и нещо забавно…

В Психология ще се запознаеш с авторитетни научни мнения и житейски казуси, които ще ти разкрият тайните на човешките емоции и психика; ще срещнеш истински истории, посветени на сложните взаимоотношения между хората, на любовта и ревността, на изкуството на общуването, на нашите страхове и емоции, и много други…

В Хранене и здраве ще откриеш ценни съвети и препоръки, които ще ти помогнат да държиш в ръцете си ключа към собственото си здраве и дълголетие; ще научиш вдъхновяващите истории на дълголетници и лечители; ще разбереш как да поддържаш баланс между духа и тялото и как да установиш здравословни взаимоотношения с храната…

В Родители и деца ще се докоснеш до необятната вселена на детската душа и ще получиш безценни насоки за възпитанието на своите деца.

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца