По-добре е да си сляп, отколкото да виждаш нещата само от една гледна точка – 30 индийски мъдрости

По-добре е да си сляп, отколкото да виждаш нещата само от една гледна точка – 30 индийски мъдрости

Умният човек не вярва на всичко, което чуе, не казва всичко, което знае, и не харчи всичко, което има.

Остатъкът от дълга, от огъня и от врага се появяват отново.

Не можем да променим посоката на вятъра, но можем да настроим платната.

За посредствения човек посредствеността изглежда велика.

Крадецът мисли, че всички крадат.

Може да се облегнеш само на това, което се съпротивлява.

Никой не се е загубил по прав път.

Усмивката, която изпратите, винаги се връща.

По-добре е да си сляп, отколкото да виждаш нещата само от една гледна точка.

Трябва да стоиш на пет метра от колата, на десет метра от коня, и на сто от слона, но разстоянието, на което трябва да стоиш от злия човек, не може да бъде измерено.

Глупостта не познава страха.

Когато избухне огънят, е късно да копаеш кладенец.

Оковите и златни да са – тежат.

Първо заслужи – после искай.

На щастливия човек всички му се струват щастливи.

Да си върнеш дълговете, е като да имаш цяло състояние.

Разливай с едната ръка, събирай с двете.

Който взима крадено, също е крадец.

Този който е далече, ако е в сърцето ти, стои до теб. Този, който стои до теб, е далече, ако мислите ти са далече от него.

Когато жабите крякат, по-добре да мълчиш.

Не обвинявайте Бог, че е създал тигъра, а му благодарете, че не му е дал крила.

Където жените са уважавани, там витаят боговете.

Трудолюбието е дясната ръка на съдбата.

В бедността е коренът на кавгите.

Парите, жените и земята са коренът на всички беди.

Четири дни – лунна светлина, след това – тъмна нощ.

Шепа по шепа ли пестиш, слон на портата ще вържеш.

Дяволът изяжда парите на скъперника.

Желанието е коренът на всички беди.

Ако живееш до реката, трябва да се сприятелиш с крокодила.

Великите умове обсъждат идеи, посредствените умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората.

Всеки пътник отговаря сам за собствения си багаж.

Промоцията е валидна до 15 април 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Двамата испански автори Ектор Гарсия и Франсеск Миралес със страст и изследователско любопитство изследват географията на щастието и дълголетието. Случайна среща между неуморния пътешественик, блогър и фотограф Ектор Гарсия и популярния писател, преводач и журналист Франсеск Миралес поставя началото на една уникална поредица, посветена на Япония, която постига феноменален успех по целия свят.

И след като запознават милиони читатели с тайнствените думи „икигай“ и „ичиго-ичие“, се отправят на поредното вдъхновяващо пътешествие – този път в мистична Индия, духовния резерват на човечеството.

Традиционният индуистки поздрав „Намасте“ – поздрав към свещеното в другия човек, ни напомня за божествената искра, която всеки носи в себе си. Авторите ни дават възможност да разберем какво се крие зад това толкова красиво послание и ни предлагат път за възстановяване на връзката с божественото, път към хармонията и благополучието.

от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес

Обръщайки се към хилядолетната мъдрост на Индия, в по-малко от 20 ключови понятия книгата очертава една пълна карта на щастието.

Ще научите как да загърбите страданието и стреса и да живеете изпълнени със здраве и енергия, как да пробудите своя творчески потенциал и да направите така, че законът на кармата да работи във ваша полза всеки ден.

от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес

Икигай е тайната на японското дълголетие! Той е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване.

Ичиго-ичие е изкуството да превръщаш всеки миг от живота си в незабравима възможност – една вековна японска философия, променила живота на милиони!

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

Книги от д-р Лиса Ранкин

от д-р Лиса Ранкин

Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Но истината е, че всичко е в нашите ръце, в нашия могъщ ум.

В човешкия организъм е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, която може да твори чудеса. Просто трябва да му създадем подходящи условия за това.

САМО ДО 18.03.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Жертва ли сме на своите гени?

Още доказателства за идеята, че убежденията се превръщат във физиологически промени в тялото, идват от лабораториите на учените, които изследват онзи дял от молекулярната биология, наречен епигенетика – „контрол над [...]

Ти ме научи да обичам…

Един мъж казал на съпругата си най-важните думи: „Ти ме научи да обичам“. През годините, в които били заедно, той много пъти ѝ казвал „обичам те“. Но тези най-важни [...]

10 признака, че имате твърде много стрес хормони

За мнозина изразът „под стрес съм“ е станал своеобразен отличителен знак, повод за гордост. Ние парадираме със своя стрес като доказателство, че сме ангажирани, ефективни и ценни за обществото. Но за много от нас понятието „стресиран“ всъщност означава, че много, наистина много се страхуваме.

Как страхът ни разболява: невронауката за хроничния страх

Когато умът превключи от страх към любов, той е способен да излекува тялото. И това не е някакво метафизично явление. Това е най-обикновена физиология. Невроизследователят Джоузеф Леду, който в своята [...]

Можем да излекуваме собствените си болки, като се обърнем към болките на другите – 15 духовни послания, от които се нуждаем днес

Искаме да ви припомним мъдрите слова на двама духовни гиганти, които звучат особено актуално в това тежко за целия свят време – време, в което човечеството се сблъска с небивало [...]

Човекът, който търсел истината

Мустафа бил добър и мъдър човек. И през целия си живот търсел истината. Затова повече слушал, отколкото говорел. Слушал с еднакво внимание всички – и тези, които хората смятали за [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top