Как действа на организма приемът на лекарства

Как действа на организма приемът на лекарства

През последните години медицината започна да използва фармакотерапията като основен метод на лечение. Постепенно лекарите от лекуващи се превърнаха в предписващи лекарства.

Необузданото използване на фармакотерапията в цял свят доведе не само до превръщането на лечението в бизнес, който няма нищо общо с понятието „здраве“, но и до развитието на множество усложнения, свързани с негативното влияние на лекарствата върху здравето на човека.

Когато приемате дадено лекарство, трябва да сте наясно, че то не премахва причината за заболяването, а само временно отстранява болезнената симптоматика.

Един от проблемите е свързан с разпространението на фалшиви лекарства (по официални данни около 90% от лекарствата в Русия са фалшификати).

Друг, също добре известен проблем, е токсичното действие на лекарствените препарати. Лекарите, които ги предписват, толкова са свикнали с това, че дори не обръщат внимание на факта, че много често вредата от лекарството е по-голяма от ползата.

Ето един случай от практиката.

Доцентка от Държавния институт за усъвършенстване на лекарите в лекцията си за конкретно неврологично заболяване разказва, че лекарството, използвано за намаляване на болезнените симптоми, е токсично и има странични ефекти.

За отстраняването на тези странични ефекти се предлага да се приема друг медикамент, който също е достатъчно токсичен и на свой ред има вредни странични ефекти.

За да се избегнат тези странични ефекти, трябва да се взема трети медикамент… Лекторката дори не се усеща какво говори. И толкова е свикнала с това, че дори не си представя друг тип лечение.

Третият проблем, свързан с фармакотерапията, е, че фармацевтичните компании наемат лекари, които разпространяват продукцията им срещу значителни суми.

Но работата не приключва с това. Лекуващите лекари получават парично възнаграждение за изписването на медикаменти от дадена фирма. Купуват се професори и доценти от институтите за следдипломно медицинско образование, които преразглеждат общоприетите схеми на лечение на отделните болести, като вкарват в тях лекарства, произвеждани от финансиращата ги фирма.

А какво да кажем за здравното осигуряване. Здравноосигурителните дружества разработват стандарти за работата на лекарите за „своите“ лечебни заведения (с които са сключили договор). Колкото дружества, толкова и стандарти.

Ще кажете: но защо не се разработят единни медицински стандарти? Защото в осигурителните компании задължават лекарите да изписват конкретни лекарства на конкретни фармацевтични компании. Защото имат договори с тези компании или са техни дъщерни фирми. Именно затова в стандартите им за лечение фигурират определени лекарства!

И тъй като фармацевтичните компании не са една и две, е невъзможно да се създадат единни стандарти.

Затова и лечението с лекарства е преди всичко бизнес. И няма отношение към здравето.

Четвъртият проблем е пред очите на всички ни, но не е прието да се свързва с фармакотерапията. През последните десетилетия има сериозен ръст на имунодефицитните състояния и на автоимунните заболявания. А причините като че ли са неизвестни…

Хайде да видим как действа едно лекарство.

За да има ефект от медикамента, той трябва да попадне в клетката. Но тъй като организмът се защитава от проникването на чужди за него химически вещества, той има защитна система на много нива: на нивото на целия организъм, на органа, на системата, на тъканта, на клетката. За да попадне в клетката, медикаментът трябва да „пробие“, да унищожи всяко от тези нива на защита.

Така че с лекарствата, които приемаме, ден след ден ние разрушаваме защитата на организма – имунитета си. Такова действие притежава всяко, дори най-нетоксичното вещество. А колко лекарства пием?

Учудващо ли е, че 75% от децата имат слаб имунитет?

Петият проблем от прилагането на фармакотерапията се отнася до приема на „най-безобидните“ препарати – витамини, микроелементи и т.н.

Ето как стоят нещата: всяко химическо вещество може да се намира в две форми: с въртеливо движение наляво и с въртеливо движение надясно.

Химическата формула и при двете форми ще е една и съща. Но биологичното им действие ще е различно. Синтетично произведените витамини имат една посока на въртене, а натуралните, намиращи се в храната – друга. По аналогичен начин се отличават обикновената и структурираната вода.

Структурираната вода сама по себе си е лекарство, тя може да се съхранява, без да се влошава качеството ѝ, с години, а обикновената – не. По същия начин синтетичните препарати, аналогични на натуралните, оказват съвършено различно въздействие върху организма.

Промоцията е валидна до 15 април 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Д-р Евгений Божиев е завършил факултета за подготовка на лекари за авиацията и космонавтиката в Ленинградската военномедицинска академия. Специализира неврология, неврофизиология, психотерапия, мануална терапия, остеопатия, оздравителни техники. Неговите уникални методи за самолечение са проверени от над 30 години медицинска практика, а авторските му видеоклипове се гледат от милиони хора.

Като истински и отдаден лечител, в своята „Книга на живота“ той ни показва как сами да поддържаме тялото си здраво и жизнено на всяка възраст с помощта на лесни техники, упражнения и съвети. Всяка болест може да бъде излекувана, а всеки човек може да върне здравето и младежкия си вид, убеден е д-р Божиев. Единственото, което трябва да направим, е да посветим половин час на ден на някои прости и лесни за изпълнение упражнения. За целта обаче трябва да сме наясно с причините за възникване на болестите и с механизма на тяхното развитие.

Когато прочетете тази книга, ще се убедите, че доброто здраве, за което всички мечтаем, не е толкова трудно постижимо, а тя ще се превърне в безценен наръчник за всеки ден.

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

Емоционална пластичност | д-р Сюзън Дейвид

от д-р Сюзън Дейвид

Един изцяло нов метод за справяне с емоциите! Метод, който ни показва как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях, за да се наслаждаваме на взаимоотношенията си, да постигаме целите си и да живеем пълноценно точно сега.

САМО ДО 18.03.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Ти ме научи да обичам…

Един мъж казал на съпругата си най-важните думи: „Ти ме научи да обичам“. През годините, в които били заедно, той много пъти ѝ казвал „обичам те“. Но тези най-важни [...]

Подменя ли се виновникът за гастрита и язвената болест

В името на печалбите на фармацевтичните компании, започнаха да учат младите лекари, че за тези заболявания е виновна бактерията хеликобактер пилори. Точно тя, видите ли, предизвиквала развитието на гастрита и язвената болест. И подкрепят твърдението си с довода, че при тези болести я откриват в стомаха по-често, отколкото когато ги няма.

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top