Невидимият вампир, който трови живота ви

Невидимият вампир, който трови живота ви

Посочете онзи, който ви е принудил да правите това… Принудил ви е чрез шантаж, заплахи, побои или ви е заставил с пистолет.

И кажете: „Ето го този, който ме принуди:

  • да живея с нелюбим човек;
  • да работя нелюбима работа;
  • да се напивам;
  • да ям повече, отколкото трябва;
  • да се откажа да спортувам;
  • да взема скъпа вещ на кредит;
  • да се срещам с нелюбими и неприятни хора, да слушам токсичните им приказки и да им разказвам за себе си“…

Може да се изброява още дълго.

А сега нека да назовем името на онзи или онези, които ни принуждават да правим всичко това. Принуждават ни насилствено.

Ако не можем да посочим никого, се налага сами да поемем отговорността. Да, обстоятелствата трябва да се отчитат. Понякога те не зависят от нас. Да, не бива да се самообвиняваме. Не бива да поставяме въпроса така: а моята вина каква е? Просто трябва да си признаем честно, че това е наш избор, никой не ни е принудил. И носим пълната отговорност за избора си.

Тогава вече ще намерим сили за решението. Ще усетим, че сме свободни. Свободни сме да вземаме решенията си. Което значи, че отново можем да направим избор. Или да не го правим. Всичко е в нашата власт.

Ако все още не сме способни да вземем решение, може да почакаме. Но да положим усилия, за да извлечем максимална полза и да сведем до минимум неудовлетворението в дадената ситуация. Но така или иначе, силите ни ще укрепват. Ако сами правим нещо или го притежаваме, сме свободни в избора си.

Докато има Някой, мъгляв и загадъчен, когото тайно обвиняваме, този Някой ще управлява нас. От една страна, това е удобно – виновният е той! От друга – нищо няма да се промени към по-добро, докато ни управлява този призрак. Прогонете го. Поемете отговорността сами.

Признайте, че действате без принуда, с ясен ум и добра памет. И усетете прилива на енергия, с която доскоро сте захранвали невидимия Някой. Злия призрак от дълбините на подсъзнанието. А сега сте го прогонили. И никога повече не го допускайте в живота си.

Онова, което сме направили сами, можем и да поправим сами. Или да потърсим помощ. Но не бива да храним повече невидимия вампир. Той е в състояние да погълне живота ни, щастието и здравето ни…

 


Откъс от книгата КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА на Анна Кирянова, издателство Гнездото

Често обезценяваме малките неща в живота си и спираме да ги забелязваме. Но те са като цветните стъкълца в калейдоскопа, които създават причудливи форми и рисунки. Понякога е достатъчно просто да разтърсим тези стъкълца в паметта си и да погледнем по-отблизо, за да видим истинско чудо.

Книгата „Калейдоскоп на живота“ ще ви помогне да видите необикновения рисунък в калейдоскопа на своя живот и да откриете чудото. Нейните малки топли истории ще ви поканят в света на доброто и ще ви вдъхновят за промяна.

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и втора специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова са вдъхновили хиляди читатели и са им помогнали да погледнат на света по нов начин. Нейната философия е, че позитивните хора невинаги са в състояние сами да разпознаят в себе си положителната енергия. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

от д-р Кели Макгонигъл

Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания!

Авторът e доктор на науките, психолог, преподавател в Станфордския университет и автор на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

Книги, които ще ви помогнат сами да управлявате съдбата си!

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Когато съдим другите…

Едно момче попитало мъдреца: – Кажете Учителю, защо всички ни учат, че не бива да съдим другите? Моля ви, обяснете ми защо това е толкова важно. Учителят, както винаги постъпвал, [...]

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

Западните медии наричат Джордан Питърсън „един от най-значителните съвременни мислители“ и „най-влиятелният интелектуалец на западния свят“, а милиони млади хора са вдъхновени от личността и словото му. В своите „12 правила за живота“ прочутият [...]

Защо сляпото борене на калории може да ви подведе?

Трябва да се храним по-здравословно, трябва да мислим за храната, но трябва да спрем да броим калориите. Причината, поради която трябва да избягваме броенето на калориите, е, че това е несъвършена техника… [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top