Понякога най-привлекателните мъже се оказват просто… психопати

Понякога най-привлекателните мъже се оказват просто… психопати

Жените постоянно твърдят, че не могат да открият „истински мъж“. Но понякога най-привлекателните мъже се оказват просто… психопати. Психопатите изглеждат много мъжествени: те са с добра физика, действени и решителни личности и отявлени „борци за справедливост“. Всичко това впечатлява и носи признание в света на мъжете, но съвсем не гарантира качествена връзка с жените.

Самото определение на психопатията включва рязка, немотивирана смяна на поведението и настроението, амбивалентност в чувствата. Психопатите знаят, че любовта не е тяхната стихия, но необходимостта да се нагодят към обществените норми ги кара да търсят партньорки. И докато не вземат решение дали да останат с жената, или да я зарежат, те проявяват изключителна предпазливост, за да не се издадат, проявявайки хищническата си същност. Когато изведнъж ги връхлетят пристъпите на агресия, те просто изчезват без обяснения. Точно по същия начин постъпват и когато жената е недоволна от нещо и настоява за обяснения.

За съжаление, много често, тръгвайки към ритуалната зала, вие може да нямате ни най-малка представа с кого възнамерявате да прекарате най-хубавата част от живота си и що за човек е бъдещият баща на вашите деца.

Как да различите психопата, преди да изпаднете в любовна зависимост от него?

1. Психопатът физически е много активен, но е пестелив на думи. Неговата лексика се състои предимно от глаголи (за съществителните се досещайте сами, а прилагателните може и да си ги измислите). От него няма да чуете любовни признания, но има шанс (аз бих го нарекла сериозен риск) някой ден да дойде и да постави въпроса ребром: „Или се женим, или повече няма да ми видиш очите!“.

2. Той е склонен към поставяне на ултиматуми ‒ без да изслушва и да взема под внимание чуждите аргументи и възражения. Това различава психопата от нормалния кандидат-съпруг, който би поискал мнението ви и би обсъдил подробностите ‒ все пак той иска да ви направи щастлива, а не да ви шокира, възнамерява да гради дом с вас, а не да ви взема за заложница или робиня, нали така? Ако вашият избраник се държи ултимативно, не чакайте от него нито нежност, нито любов. Той просто не е способен на такива неща.

3. Психопатът се отличава с емоционална студенина и жестокост. При това той ги приема за „образец за поведение“, който не всеки може да „постигне“. Според него емоциите са признак на слабост и липса на мъжественост. Той разсъждава така: няма нужда от емоции, просто си разпределяме длъжностите и задълженията и – да се хващаме за работа. Само че по този начин се градят отношенията във военните и криминалните групи. Семейството е място, където хората трябва да намират топлина, да се наслаждават на общуването и да обменят искрени и дълбоки чувства.

4. Психопатът цени в жената (а и във всеки друг човек) трудовите качества, уменията и навиците, заплатата, наследството… Той използва формални критерии за оценка на хората и ще вземе за жена най-сигурната от кандидатките, която ще му върши работа и ще му е от полза. Във връзката с жената той залага на покорността, а не на хубостта; на кулинарите способности, а не на таланта; на откритостта, а не на сдържаността.

5. Една от причините психопатът да крие емоциите си е това, че той винаги крои нещо, винаги има някакъв таен план и важен за него двойнствен живот, за който вие дори не се досещате. Но в същото време той иска неговият спътник в живота да бъде открит, доверчив и наивен, за да може лесно да го манипулира и да го държи в неведение за това какво го очаква на следващия завой.
Разбира се, психопатът също харесва умни, привлекателни и образовани момичета, но той би се отказал от зова на сърцето си в полза на инстинкта за власт, който при него е по-силен от интелекта. Той може да изгради връзка с такава жена (нещо в стил „госпожицата и хулиганът“), като ту се появява, ту изчезва, ту я сграбчва в горещите си прегръдки, ту я попарва със студенината си, докато някой ден тя научава, че се е оженил за съвсем друга, която изобщо не прилича на нея.

6. Внимателно изслушайте предишните му любовни истории. Истинските мъже, джентълмените крият предишните си флиртове, за да не разстройват настоящата си възлюбена и за да избегнат неизбежното сравнение. В случая вас не ви интересуват подробностите, просто трябва да се убедите, че в разказите му за предишните връзки няма нещо, което подсказва за едва сдържана агресия или дори за отмъщение. Имайте предвид, че обект на неговата отмъстителност може да се окажете и вие. Може да се ядосвате заедно с него на другите „недостойни“ жени, но не забравяйте, че вече и вие ще сте в техните редици. Ако неговата потребност да доминира като мъж и да отмъщава е останала неудовлетворена в предишните му връзки, той ще се насочи към вас.

Психологията на психопата често почива върху сексизъм и крайно лошо отношение към жената, тъй като за него тя е нещастно, недостойно и по-примитивно от мъжа същество. Ако крайъгълният камък в мирогледа на вашия избраник е такъв, няма как да постигнете хармония с него. Той никога няма да ви възприеме като пълноценна личност и според него с такива хора няма какво да се церемониш. От гледна точка на психопата единственото, което може да се направи с непълноценните и „примитивни“ личности, е да бъдат опитомени – ако не с тояга, то с морков.

Автор: Олга Маховска

Промоцията е валидна до 30 април 2024 г. при поръчка онлайн!


Препоръчано по темата: „КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА“ Анна Кирянова, издателство Гнездото

●●●

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и втора специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова са вдъхновили хиляди читатели и са им помогнали да погледнат на света по нов начин. Нейната философия е, че позитивните хора невинаги са в състояние сами да разпознаят в себе си положителната енергия. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

Категории: ПсихологияЕтикети: ,

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 30.04.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

10 признака, че имате твърде много стрес хормони

За мнозина изразът „под стрес съм“ е станал своеобразен отличителен знак, повод за гордост. Ние парадираме със своя стрес като доказателство, че сме ангажирани, ефективни и ценни за обществото. Но за много от нас понятието „стресиран“ всъщност означава, че много, наистина много се страхуваме.

Ти ме научи да обичам…

Един мъж казал на съпругата си най-важните думи: „Ти ме научи да обичам“. През годините, в които били заедно, той много пъти ѝ казвал „обичам те“. Но тези най-важни [...]

Или престани да се оплакваш и започвай да стреляш, или смири гордостта си и си избери по-лесна цел

– Учителю – попитал ученикът, – защо има толкова трудности, които ни пречат да постигнем целите си, отклоняват ни от избрания път и ни карат да се признаем за слаби? [...]

Не можеш да излекуваш тялото, без да лекуваш душата: историята на едно самоизцеление

Мария беше типична жителка на окръг Марин в Северна Калифорния. Беше вегетарианка, обичаше разходките сред природата, практикуваше йога, състезаваше си в триатлони, приемаше много хранителни добавки, не пушеше и избягваше употребата на алкохол и упойващи вещества. Но медицинският й картон беше дебел половин метър и тя страдаше от четири хронични заболявания.

Жертва ли сме на своите гени?

Още доказателства за идеята, че убежденията се превръщат във физиологически промени в тялото, идват от лабораториите на учените, които изследват онзи дял от молекулярната биология, наречен епигенетика – „контрол над [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top