Избирай я всеки ден. Или я остави да си отиде…

Избирай я всеки ден. Или я остави да си отиде…

Прекарах пет години, в които наранявах една страхотна жена. Защото бях избрал да бъда с нея. Но не я избрах напълно.

Аз наистина исках да бъда с нея. Избрах я напълно съзнателно. Тя беше възхитителна жена – чувствена, забавна, секси… Тя ме караше да се смея, взривяваше мозъка ми със своите остроумия, поразяваше ме с екзотичната си красота. Всяка сутрин се събуждах до нея и осъзнавах, че съм щастлив. Просто я обичах безумно.

За съжаление, както се случва на много млади двойки, от нашето неумение да ценим любовта, в отношенията ни започнаха да се случват неприятни промени. Не след дълго, когато влязохме в монотонното ежедневие, настъпи отчуждението, а аз дори започнах да си мисля за друга жена, която би било по-лесно да обичам и която би ме обичала повече.

Минаха няколко месеца и тази мисъл отекваше все по-често в главата ми. А аз я избирах все по-малко и по-рядко. Всеки ден в течение на пет години…

Продължавах да съм с нея. Но просто спрях да я избирам. И двамата страдахме.

Какво значи да избираш? Това би трябвало да означава всеки ден да се фокусираш върху това, което тя е донесла в живота ти – смеха си, красотата и чувствеността си, приятелството… списъкът може да е дълъг – и да го цениш.

Тъжното е, че аз почти не виждах и дори не чувствах всичко забележително и прекрасно в нея. Напротив, прекалено много се фокусирах върху нейния гняв, нейната взискателност и несигурност и изобщо върху всички аспекти на един силен характер, какъвто тя притежаваше. Колкото повече се вглеждах в недостатъците ѝ, толкова повече ги виждах. И като следствие от това започнах да се държа с нея по отвратителен начин. Естествено, това само увеличаваше напрежението помежду ни.

Влязохме в една убийствена спирала, която продължи повече от пет години.
Тя упорито се бореше, за да ме накара да я избера. Но това е глупаво. Човек не може да накара някого да го избере, дори и да го е обичал някога.

Ако трябва да съм откровен, тя също не ме избираше напълно. Честите ѝ избухвания го доказваха. Но сега разбирам, че тя беше избухлива и гневна, защото не се е чувствала сигурна с мен. Усещала е, че любовта ми утихва и се е страхувала, че ще я изоставя.

Всъщност аз наистина я изоставих.

Спирайки да я избирам всеки ден, фокусирайки се върху това, което ме дразни, вместо върху това, което обожавах в нея, аз на практика я изостaвих.

Някога гордо я внесох в своя дом като скъпоценно цвете, а после просто го изхвърлих, оставяйки го да изсъхне в нажежения въздух на нашите отношения.

Може би никога няма да избера друга жена, която да обичам отново.
Това ще е мъчение…

Ако имате връзка, моля ви, задайте си следния въпрос:
„Защо избирам своя партньор днес?“

Ако не намирате удовлетворяващ отговор, помислете още малко и намерете такъв. Той би могъл да бъде най-простият възможен, който се намира дълбоко в сърцето. „Просто го избирам.“
Ако не можете да намерите отговора днес, задайте си го и утре.

Но ако минат прекалено много дни, в които продължавате да не намирате отговора на въпроса защо избирате този човек, и ако отношенията ви са обтегнати, просто сложете край. Оставете другия да си отиде. Дайте му възможност да намери човек, който ще го погледне по нов начин и с ентусиазъм ще го избира всеки ден.

Всеки има право да бъде истински избран. Всеки ден.
Вие също.
Избирайте мъдро.

Автор: Bryan Reeves / Превод: Gnezdoto

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!


Препоръчано по темата: „КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА“ Анна Кирянова, издателство Гнездото

●●●

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и втора специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова са вдъхновили хиляди читатели и са им помогнали да погледнат на света по нов начин. Нейната философия е, че позитивните хора невинаги са в състояние сами да разпознаят в себе си положителната енергия. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Как действа на организма приемът на лекарства

През последните години медицината започна да използва фармакотерапията като основен метод на лечение. Постепенно лекарите от лекуващи се превърнаха в предписващи лекарства. Необузданото използване на фармакотерапията в цял свят доведе [...]

Подменя ли се виновникът за гастрита и язвената болест

В името на печалбите на фармацевтичните компании, започнаха да учат младите лекари, че за тези заболявания е виновна бактерията хеликобактер пилори. Точно тя, видите ли, предизвиквала развитието на гастрита и язвената болест. И подкрепят твърдението си с довода, че при тези болести я откриват в стомаха по-често, отколкото когато ги няма.

Можем да излекуваме собствените си болки, като се обърнем към болките на другите – 15 духовни послания, от които се нуждаем днес

Искаме да ви припомним мъдрите слова на двама духовни гиганти, които звучат особено актуално в това тежко за целия свят време – време, в което човечеството се сблъска с небивало [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top