Сложните жени са трудни за обичане, но си струват главоболието – една мъжка гледна точка

Сложните жени са трудни за обичане, но си струват главоболието – една мъжка гледна точка

Във Вселената няма нищо по-вълнуващо от сложната жена. За повечето мъже жените са истинска мистерия, но аз като че ли никога не съм имал този проблем. Аз обичам пъзелите и съм добър в тяхното подреждане – така че, колкото е по-сложно, толкова по-добре.

Жените са човешки същества, точно като нас. Те мислят рационално и се движат от логиката. Жените обаче определено живеят в реалност, различна от нашата. Всъщност… няма двама души, които да споделят една и съща реалност, нали?

Сложната жена е жена, с която си струва да споделиш живота си. Може би понякога е трудно да я обичаш, но главоболието си заслужава.

Тя със сигурност ще направи живота ви по-интересен.

Вярвате или не, сложните личности не се раждат такива. Няма ген, който ви прави „труден за разбиране“ и който се предава от родителите към децата. Хората стават сложни, защото животът им е сложен.

Ако жената е сложна, то е заради живота ѝ, който най-малкото е бил сложен преди време. Сложният живот обаче не е толкова неприятен, колкото си мислят повечето хора. Сложен обикновено значи интригуващ, необичаен, вълнуващ. Разбира се, прекалено сложен е едно… сложен е друго.

Сложната жена винаги е интересна. Защо ли? Защото сложното е интересно. Кога за последно чухте някой да казва: „Харесва ми животът ми, защото е много обикновен“? Малка доза обърканост винаги действа добре на човека – особено ако идва от жена. Ако жената е сложна, тя ще направи и живота ви малко по-сложен. И както казах, така той ще стане по-интересен.

Тя ще е водила интересен живот и ще има много истории, които да ви разкаже.

Сложните хора водят сложен живот, а сложният живот ражда добри истории. Следователно, тя със сигурност е преживяла много приключения и има вълнуващ опит. Дори ако тези приключения са само на емоционално ниво, това пак е интересна за разказване история.

В кой момент болшинството хора се уморяват от връзката? Когато партньорът им е скучен и няма какво да им разкаже. В най-добрия случай ще чувате вечно повтарящи се истории. Това е окей като за начало, но след време вашият любим ще звучи като развален грамофон.

Сложните хора е трудно да бъдат разбрани. Не само защото са сложни, а защото пазят повече неща в себе си, отколкото останалите. Колкото повече демони имат, толкова повече ги пазят…

Срещайте се със сложна жена и ви гарантирам, че за години напред тя ще има какво да ви разказва.

Тя трудно може да бъде уловена.

Да се отегчиш е лесно – поне за някои от нас. По природа хората обичат предизвикателствата и мъжете не правят изключение – дори ако тези предизвикателства идват от техните жени. Ние сме воини, съперници и завоеватели. По-важното, ние обичаме да побеждаваме и мразим да губим.

Ако се влюбим в жена, я преследваме, докато и тя не се влюби в нас. Ако срещнат трудности, част от нас си намират оправдания, че тя не си заслужава и се отказват. Но така или иначе, в нашите умове ние никога не губим. Ако жената е лесна плячка обаче, нашият интерес бързо изчезва. Вече не сме привлечени от нея, не се опитваме да я разберем и опознаем. Сложната жена винаги изглежда като една малка мистерия. Затова не бъдете твърде лесни или вашият любим ще се отегчи. Разбира се, същото може да се каже и ако разменим ролите.

На моменти тя може да е емоционално нестабилна, но това ще направи връзката вълнуваща.

Изглежда хората си мислят, че връзка, в която всичко е мирно и спокойно през цялото време, е страхотна връзка. Да си призная, не знам дали това е така, защото не познавам нито една двойка, която от време на време да не се сдърпва.

Връзките се натъкват на всевъзможни препятствия. Това е така, защото в своя живот ние се сблъскваме с различни лични проблеми, които трябва да бъдат решени и които често засягат и партньора ни. Ако не самите проблеми, то начинът, по който те се отразяват на емоционалното ни състояние и на нашите действия.

Постоянната емоционална нестабилност не е здравословна, но от време на време това може да е свежо напомняне, че си жив – дори ако е само заради това, че емоциите ти се менят като резултат от променящите се емоции на жената до теб.

Тя е умна.

Трябва да си умен, за да бъдеш сложна личност. Не искам да кажа, че е лошо да си обикновен. Има хора, които си търсят точно такъв партньор.

За да си наистина сложна личност, задължително трябва да си интелигентен. Ако не си такъв, няма да можеш да управляваш сложните процеси в своя ум.

Тя ще ви накара да се борите за любовта ѝ – а това е единственото нещо, което държи една връзка цяла

Повече хора се втурват през връзката така, сякаш накрая ги чака триумфална лента и медал. Трябва да се научиш, да разбереш, че самата връзка е твоята награда. Тя обаче изисква непрекъсната грижа. Проблемът най-често се появява, когато единият или другият реши, че вече няма нужда да се старае.

Нека бъдем честни, това най-често се случва с мъжете. Тъй като мъжете се възприемат като завоеватели, веднъж щом получат любимата жена, те вече не изпитват нужда да се борят за нея. Мъжът трябва да помни, че е нужно да се бори, за да запази любовта жива. Мъдрата жена, от своя страна, знае как да го накара да мисли така.

От време на време, разбира се. Никой не обича да се чувства застрашен, че може да изгуби любимия си във всеки един момент. Но от време на време е добре да ни се напомня, че това все пак може да се случи.

автор: Пол Хъдсън, elitedaily.com
превод: Gnezdoto

Промоцията е валидна до 15 април 2024 г. при поръчка онлайн!


Препоръчано по темата: „КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА“ Анна Кирянова, издателство Гнездото

●●●

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и втора специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова са вдъхновили хиляди читатели и са им помогнали да погледнат на света по нов начин. Нейната философия е, че позитивните хора невинаги са в състояние сами да разпознаят в себе си положителната енергия. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 18.03.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Всеки може да бъде твой учител, независимо дали го харесваш или не!

Когато Учителят бил на смъртното си ложе, най-добрите му ученици и последователи се събрали около него, за да чуят последните му слова и напътствия. Един от по-младите възпитаници се приближил [...]

Или престани да се оплакваш и започвай да стреляш, или смири гордостта си и си избери по-лесна цел

– Учителю – попитал ученикът, – защо има толкова трудности, които ни пречат да постигнем целите си, отклоняват ни от избрания път и ни карат да се признаем за слаби? [...]

Какво е да живееш в три различни века. Разказите на едни от най-дълголетните хора на планетата

Те не са супергерои, но можем да ги считаме за такива поради факта, че са успели да останат на този свят много повече време, отколкото предполага средната продължителност на живота. [...]

Ставаме по-добри, когато добротата ни е подложена на изпитание – мъдри думи за тежки моменти

Страданието е възможност, която съдбата ти предоставя – да се научиш на твърдост, да можеш да запазиш самообладание пред лицето на опасности и изпитания. За да израсне и да [...]

Защо сляпото борене на калории може да ви подведе?

Трябва да се храним по-здравословно, трябва да мислим за храната, но трябва да спрем да броим калориите. Причината, поради която трябва да избягваме броенето на калориите, е, че това е несъвършена техника… [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top