Човек не може да избегне последствията от своите действия – 12 закона на Кармата

Човек не може да избегне последствията от своите действия – 12 закона на Кармата

Когато птицата е жива… тя яде мравки.
Когато птицата е мъртва… мравки ядат птицата.
Времето и Обстоятелствата могат да се променят.
Не подценявай и не наранявай никого в живота.
Днес може да си силен. Но помни.
Времето е по-силно от теб!

Карма е санскритската дума за „действие“. Тя е еквивалент на третия закон на Нютон, който гласи, че „Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие“.

Когато мислим, говорим или действаме, ние предизвикваме сила, която реагира съответно. Тази ответна сила може да бъде променяна и дори прекратена, въпреки че повечето хора надали биха могли да го сторят.

Човек не може да избегне последствията от своите действия, но той ще пострада от тях само тогава, когато моментът наистина назрее.

Ето какво трябва да знаем за кармичните закони.

1. Великият Закон

Каквото посееш, такова ще пожънеш!

Този закон е познат още като „Законът за Причината и Следствието“. Каквото изпращаме към Вселената, такова ще получим като отговор. Ако искаме да получим Щастие, Мир, Любов, Приятелство… то тогава ние би трябвало да Бъдем Щастливи, Миролюбиви, Любвеобилни, Истински Приятели.

2. Закон за Създаването

Животът не се Случва от само себе си, той изисква нашето участие.

Ние сме едно цяло с Вселената, както отвътре, така и отвън. Всичко, което ни заобикаля, е в тясна връзка с вътрешното ни състояние. Бъдете себе си, обградете се с това, което искате да присъства в живота ви.

3. Закон за Смирението

Това, което отказваме да приемем, ще продължи да ни съпътства.

Ако това, което виждаме в околните, е ВРАГ, или човек, притежаващ главно негативни черти, то тогава ние самите не се фокусираме към по-високо ниво на съществуване.

4. Закон за Израстването

Където и да отидеш, пак ще си ти. Ако искаме да израснем духовно, промяната трябва да дойде от нас и в нас, а не в хората, местата и нещата в обкръжаващата ни среда.

Единствената даденост в живота сме самите ние и имаме власт единствено над себе си. Когато променим нашето вътрешно Аз, тогава и животът ни ще се промени.

5. Закон за Отговорността

Когато нещо не е наред в живота ми, нещо не е наред в мен.

Ние отразяваме това, което ни заобикаля, и това, което ни заобикаля, отразява нас. Това е Универсална Истина. Трябва да поемаме отговорност за нещата, случващи се в живота ни.

6. Закон за Свързването

Дори и нещо, което трябва да предприемем, да изглежда без значение, важно е да го извършим, защото всичко във Вселената е свързано помежду си. Всяка крачка води до следваща и така нататък, и така нататък.

Някой трябва да свърши първият етап от дадена работа, за да може да се стигне до последния. Нито първата, нито последната стъпка са с по-специално значение – и двете са нужни, за да се изпълни задачата.

Минало–Настояще–Бъдеще са едно Цяло.

7. Закон за Фокусирането

Не можем да мислим за две неща по едно и също време. Когато се фокусираме върху Духовни ценности, става невъзможно да изпитваме алчност и гняв.

8. Закон за Даването и Гостоприемството

Ако вярваме, че нещо е истина, то по някое време в живота си ще трябва да докажем, че това наистина е така.

Това, което твърдим, че сме научили, трябва да дадем в житейската практика.

9. Закон за Тук и Сега

Гледайки назад, за да изследваме какво е било, ни е трудно да бъдем изцяло Тук и Сега.

Старите мисли, старите модели на поведение, старите мечти ни пречат да имаме нови изживявания.

10. Закон за Промяната

Историята се повтаря, докато не научим нужните уроци, за да променим своя път.

11. Закон за Търпението и Отплатата

Всички награди изискват първоначален труд. Награди с трайно значение изискват търпение и упорит труд.

Истинската радост идва, когато правим това, което се очаква от нас, и очакваме наградата, когато ѝ дойде времето.

12. Закон за Значимостта и Вдъхновението

Получаваш това, което си дал. Истинската стойност на едно нещо е пряк резултат от енергията и намерението, които са вложени в него.

Всеки личен принос е принос към Цялото. Липсата на бляскав принос не оказва влияние върху Цялото, нито го отслабва.

Действия, извършени с Любов, дават живот и вдъхновяват Цялото.

Източник: adyulgerov.blogspot

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Вероятно вече сте се докосвали до мъдростта на кратките поучителни истории, наречени притчи. В тях е вплетена хилядолетната мъдрост на различни народи, култури и религии. Те са достигнали до нас през вековете, предавани от уста на уста, преписвани и преразказвани, много често интерпретирани и променяни в духа на времето. Облечени в кратка иносказателна форма тези истории ни разказват за всичко от заобикалящия ни свят – за отношенията между хората, за човека с неговите слабости и грешки, за търсенето на пътя към Бога, за любовта, за надеждата, за превратностите на съдбата… И затова са незаменим пътеводител по пътя на личните ни търсения и духовно усъвършенстване.

Насладете се на една великолепна колекция от 450 притчи, събрани в три книги, и открийте мъдрост и послания, прекосили много граници и пътували хиляди години.

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

от Джордан Б. Питърсън

Това не са книги от един психолог за психология. Нито са класическите книги за самопомощ и личностно развитие. Те са много повече от това. В тях си дават среща психология, философия, литература и религия. И един брилянтен ум.

Книги от д-р Лиса Ранкин

от д-р Лиса Ранкин

Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Но истината е, че всичко е в нашите ръце, в нашия могъщ ум.

В човешкия организъм е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, която може да твори чудеса. Просто трябва да му създадем подходящи условия за това.

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Всеки може да бъде твой учител, независимо дали го харесваш или не!

Когато Учителят бил на смъртното си ложе, най-добрите му ученици и последователи се събрали около него, за да чуят последните му слова и напътствия. Един от по-младите възпитаници се приближил [...]

Не пропускай безценните мигове с родителите си. Утре може да е късно…

Приятелите могат да бъдат предатели, любимите – неверни, но родителите винаги остават с теб. Те са най-безценното в живота... и най-недооцененото от нас. Една притча разказва за това... В една [...]

10 признака, че имате твърде много стрес хормони

За мнозина изразът „под стрес съм“ е станал своеобразен отличителен знак, повод за гордост. Ние парадираме със своя стрес като доказателство, че сме ангажирани, ефективни и ценни за обществото. Но за много от нас понятието „стресиран“ всъщност означава, че много, наистина много се страхуваме.

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top