Никога за нищо не съжалявайте – съветите за добър живот на един потомствен шаман

Никога за нищо не съжалявайте – съветите за добър живот на един потомствен шаман

С всички сили се опитвайте да помагате на другите. Ако не можете да доставите радост, то не вредете.

Когато се превърнете в източник на щастие за всяко живо същество, вие самите ще станете щастливи. А ако сте източник на страдания за другите, вие сте първите, които ще станете нещастни. Помислете добре върху това…

На първо място в списъка с морални принципи поставете отказа от причиняване вреда на когото и да било. Спазвайте този принцип с особена твърдост: „Никога никому няма да причиня зло!“ 

Трудностите са… формалност! Сериозните трудности са сериозни, но формално! Представете си небето – мрачно, с надвиснали сиви облаци. Над облаците небето е синьо и чисто. Просто трябва да положите усилия, за да се издигнете над тях и да го видите.

За да се приближите до една мечта, понякога е достатъчно да направите дори една стъпка. Не се страхувайте от трудностите, тях винаги ги има и ще ги има.

Поне един час всеки ден отделяйте за тишина… Тя ви е толкова необходима, колкото и общуването.

Умението да обичаш е най-висшето умение на земята. Научете се да обичате всички, дори враговете си.

Не хвърляйте боклуци във водоемите. Никакви! Духът на водата може много сериозно да се разгневи.

Събирайте речни камъни. Те притежават огромна сила и енергия.

Обикновено наричаме своето минало златни дни. Но това е грешка. Много важно е да разберете, че всеки настъпващ момент във вашия живот – точно това е най-златното време.

Няма съвършена или лоша религия. Бог е един. Молете се на когото искате, но помнете най-важното: Живей по съвест, уважавай предците си, обичай!

Ако имате за цел да промените света, първо започнете със себе си. Научете се да придобивате енергията на радостта и енергията на любовта. Това са най-важните моменти и преживявания за един човек. Усмивката, смехът, радостта притежават огромна сила. Когато осъзнаете това, ще откриете за себе си и любовта.

Има такава поговорка: „Ръката на даващия никога не може да обеднее.“ Старайте се да давате на бедните и нуждаещите се. Не е важно количеството. Важен е самият процес.

Животът е дяволски кратък промеждутък от време. Не го хабете за разправии, сълзи, сквернословия и алкохол. Можете да правите добро, да раждате деца, да си почивате и още куп други приятни неща.

Ако вие тежко на душата и чувствате вялост и униние, пейте. Пейте каквото ви е на душата. Понякога душата също иска да говори…

Ако любим човек ви е ядосан, а вие не сте виновни, просто го прегърнете и го дръжте много здраво. Той постепенно ще се успокои.

Бог е един. Бог е върхът на планината, а различните религии са пътищата към този връх. На който и да се молите, не забравяйте, че най-важната ви цел е не да живеете без грехове, а да намерите Бога и да достигнете до него.

Ако твърдо сте решили да правите нещо, не се съмнявайте в себе си. Страхът може да ви накара да отстъпите встрани от верния път, но не губете надежда, ако нещо не се получава от първия път. Всяка малка победа ви приближава до Голямата цел. А страхът е инструмент на злото.

Помнете едно много важно нещо за живота: всеки получава според заслугите си. Не допускайте проблемите в душата и в мислите си – така проблемите няма да застигнат тялото ви.

Животът често се преобръща, но помнете, че вие сте тези, които го обръщат. Всички лоши мисли, насочени към другите, се обръщат към вас. Завистта например в края на краищата също се връща при вас. А защо е необходимо? Живейте спокойно и правилно. Няма за какво да завиждате. Златото е мръсен метал, няма защо да завиждате за него.

Усмихвайте се по-често и на вас също ще ви се усмихват – случайните минувачи, близките… и дори самият живот.

Ако искате да ви уважават, отнасяйте се с уважение към другите. На доброто отговаряйте с добро, на злото – с безразличие. Човек, който причинява зло, страда повече от това, че не му обръщат внимание.

Не пийте. Изобщо. Алкохолът разрушава организма, мозъка, душата. За да се отпуснете – има баня, за да се повеселите – има песни, за да намерите общ език с някого – има чай, а за да се сближите с жена… в края на краищата има бонбони…

Никога за нищо не съжалявайте. Това е напълно излишно. Всичко, което се случва, е по волята на Бога и всичко е за по-добро.

Когато слушате хубава музика, вие се пречиствате от негативната енергия, натрупана през деня. Музиката е своеобразна медитация, способна да ви умиротвори и да ви изпълни с хармония.

За да дишате по-леко, за да не ви мъчи сърцето, трябва да можете да плачете…

Ако сте в ситуация, която ви се струва безизходна, вдигнете високо ръце, после рязко ги отпуснете и си кажете „Майната му! Не ми пука…“ и помислете отново. Спомнете си това: „Дори и да са те изяли, имаш два изхода.“

Когато жената купува храна за вкъщи, тя купува бъдещите щастливи дни за своето семейство. Всеки пресен, качествен, красив и ароматен продукт е още един щастлив и спокоен ден в това семейство. А мъжът трябва да се погрижи жената да има средства, с които да избере най-качествените продукти.

Промоцията е валидна до 30 април 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Вероятно вече сте се докосвали до мъдростта на кратките поучителни истории, наречени притчи. В тях е вплетена хилядолетната мъдрост на различни народи, култури и религии. Те са достигнали до нас през вековете, предавани от уста на уста, преписвани и преразказвани, много често интерпретирани и променяни в духа на времето. Облечени в кратка иносказателна форма тези истории ни разказват за всичко от заобикалящия ни свят – за отношенията между хората, за човека с неговите слабости и грешки, за търсенето на пътя към Бога, за любовта, за надеждата, за превратностите на съдбата… И затова са незаменим пътеводител по пътя на личните ни търсения и духовно усъвършенстване.

Насладете се на една великолепна колекция от 450 притчи, събрани в три книги, и открийте мъдрост и послания, прекосили много граници и пътували хиляди години.

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

от Джордан Б. Питърсън

Това не са книги от един психолог за психология. Нито са класическите книги за самопомощ и личностно развитие. Те са много повече от това. В тях си дават среща психология, философия, литература и религия. И един брилянтен ум.

Книги от д-р Лиса Ранкин

от д-р Лиса Ранкин

Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Но истината е, че всичко е в нашите ръце, в нашия могъщ ум.

В човешкия организъм е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, която може да твори чудеса. Просто трябва да му създадем подходящи условия за това.

САМО ДО 30.04.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Благодарим ти, Агата Кристи, благодарим ти за книгите и за житейската мъдрост!

Всички знаем името на Агата Кристи. Всички сме осъмвали с нейните заплетени истории. Но какво знаем за човека Агата Мери Клариса? Аз например не знаех абсолютно нищо освен широко известните [...]

Когато съдим другите…

Едно момче попитало мъдреца: – Кажете Учителю, защо всички ни учат, че не бива да съдим другите? Моля ви, обяснете ми защо това е толкова важно. Учителят, както винаги постъпвал, [...]

Жертва ли сме на своите гени?

Още доказателства за идеята, че убежденията се превръщат във физиологически промени в тялото, идват от лабораториите на учените, които изследват онзи дял от молекулярната биология, наречен епигенетика – „контрол над [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top