25 зареждащи мисли за старт на деня

25 зареждащи мисли за старт на деня

Животът е като карането на колело – спреш ли, губиш равновесие. – Айнщайн

Избирай най-трудния път – на него няма да срещнеш конкуренция. – Шарл де Гол

Правилното решение, взето със закъснение, се превръща в грешка. – Лий Якока

Използвай парите си за неща, които могат да се купят с пари. Използвай времето си за неща, които не могат да се купят с пари.
Харуки Мураками

Чудесата се случват мигновено. Бъди готов и ги очаквай. – Уейн Дайър

Повярвай, че можеш, и си изминал половината път до успеха. – Теодор Рузвелт

Когато се носиш по тънък лед, сигурността ти е в бързината. – Ралф Уолдо Емерсън

Никога няма да пресечеш океана, ако не събереш смелост да изгубиш брега от погледа си.
Христофор Колумб

Повечето от важните неща в живота са били постигнати от хора, които са продължавали да пробват дори когато е изглеждало, че няма никаква надежда. – Дейл Карнеги

Всяка минута, в която си ядосан, губиш 60 секунди щастие. – Ралф Уолдо Емерсън

Бог работи с теб, а не вместо теб. – Уейн Дайър

Има две житейски правила. Правило 1: Не се тревожи за дреболии. Правило 2: Всички неща са дреболии. – Фридрих Ницше

Продължавай да търсиш. Не се примирявай. Както с всичко останало, свързано със сърцето, като го намериш, ще разбереш, че е това.
Стив Джобс

Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в настоящето и се наслаждавай на всеки миг. – Луиз Хей

Онзи човек, който сам си помага, винаги е драг на боговете и хората. За него всички врати са широко отворени. – Ралф Уолдо Емерсън

Бъди зает. Това е най-евтиното лекарство на земята. И едно от най-ефективните. – Дейл Карнеги

Рецептата за успеха е: учи, докато останалите спят; работи, докато останалите се шляят без работа; подготвяй се, докато останалите играят; мечтай, докато останалите само желаят.
Уилям Артър Уорд

Времето ви е ограничено. Затова не го губете, живеейки живота на някой друг. – Стив Джобс

Да не получиш това, което искаш, понякога е голям късмет. – Далай Лама

Пазарите са нестабилни. Инвестирайте в себе си. – Михаил Барщевски

Тежко е да се провалиш, но по-лошо е никога да не се опиташ. – Теодор Рузвелт

Да убеждаваш хората да придобиват това, което не им е необходимо, с пари, които нямат, за да впечатлят някого, на когото изобщо не му пука – днес това мошеничество е станало виртуозно.
Виктор Папанек

Провалът просто е възможност да започнеш отново, този път по-интелигентно. – Хенри Форд

Нищо, което си заслужава да притежаваш, не може да бъде постигнато без риск. – Джордж Бърнард Шоу

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства. – Паулу Коелю

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Двама духовни гиганти, двама носители на Нобеловата награда за мир и един вечен въпрос: Как да открием радостта пред неизбежното страдание на живота?

„Книгата на радостта“ ще ви направи съпричастни към една изумителна среща на двама стари приятели, която въвлича в задълбочен диалог две от най-големите вероизповедания в света: християнството и будизма. Един откровен и смислен разговор за прошката и смирението, за доброто и злото, за състраданието и благодарността.

Седем дни, изпълнени със смях и сълзи, през които двамата духовни учители се взират в бездната и отчаянието на нашето време, за да отговарят на въпросите, които вълнуват всеки човек.

Негово Светейшество Далай Лама е преживял повече от 50 години изгнание, а архиепископ Дезмънд Туту – дългите години на апартейда, изпълнени с прекършващо волята насилие и потисничество …

от Далай Лама и Дезмънд Туту

През април 2015 г. архиепископ Туту пътува до дома на Далай Лама в Дхарамсала, Индия, за да отпразнуват заедно 80-ия рожден ден на Негово Светейшество и да създадат тази книга като дар за всички хора.

Един откровен и смислен разговор на двама духовни гиганти, които споделят своите лични истории и трудно извоювана мъдрост.

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от Агата Кристи

Тази книга е невероятна среща с една изключителна, неповторима личност. Пътят на Агата Кристи е изпълнен с радости и скърби, с премеждия и триумфи, но винаги – с оптимизъм и жажда за живот!

Тя ще ви зарази със своя оптимизъм, ще ви помогне да преосмислите собствените си тревоги и неволи и ще ви вдъхне кураж и нова страст към живота!

Най-интересната книга на великата писателка!

от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес

Икигай е тайната на японското дълголетие! Той е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване.

Ичиго-ичие е изкуството да превръщаш всеки миг от живота си в незабравима възможност – една вековна японска философия, променила живота на милиони!

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Човекът, който търсел истината

Мустафа бил добър и мъдър човек. И през целия си живот търсел истината. Затова повече слушал, отколкото говорел. Слушал с еднакво внимание всички – и тези, които хората смятали за [...]

10 признака, че имате твърде много стрес хормони

За мнозина изразът „под стрес съм“ е станал своеобразен отличителен знак, повод за гордост. Ние парадираме със своя стрес като доказателство, че сме ангажирани, ефективни и ценни за обществото. Но за много от нас понятието „стресиран“ всъщност означава, че много, наистина много се страхуваме.

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top