Не можеш да излекуваш тялото, без да лекуваш душата: историята на едно самоизцеление

Не можеш да излекуваш тялото, без да лекуваш душата: историята на едно самоизцеление

Ние, лекарите, не правим нищо. Ние само помагаме и насърчаваме лекаря в самите вас. Просто в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване и той очаква само да му създадем подходящи условия да направи това, което му е присъщо по природа – да твори чудеса!
д-р Лиса Ранкин

Мария беше типична жителка на окръг Марин в Северна Калифорния. Беше вегетарианка, обичаше разходките сред природата, практикуваше йога, състезаваше си в триатлони, приемаше много хранителни добавки, предписани ѝ от личния ѝ инструктор по натуропатия, не пушеше и избягваше употребата на алкохол и упойващи вещества.
Но медицинският ѝ картон беше дебел половин метър и тя страдаше от четири различни хронични заболявания.

Мария беше чула от приятели, че моят начин на лечение се различава доста от този на останалите лекари, затова си записа час при мен, за да види дали мога да разбера защо продължава да боледува, въпреки всички усилия да подобри здравословното си състояние. След като прочетох формуляра, който Мария беше попълнила като нов пациент, стигнах до извода, че тя е нещастна. Беше жертва на физическо и психическо насилие от страна на съпруга си и от две години не беше правила секс. Беше творчески потисната, защото съпругът ѝ не подкрепяше страстта ѝ към изкуството и беше толкова заета с работата си и с тренировките за състезанията, че не ѝ оставеше време да рисува. Освен това беше изтощена от грижите, които полагаше за старата си болна майка, която живееше при нея.

Вече знаех, че тялото на Мария никога няма да оздравее, докато тя не излекува останалите аспекти на живота си.

С всички тези негативни емоции, които изпълваха съзнанието ѝ, с всичките хормони на стреса, които препускаха из тялото ѝ, никакви зеленчуци, хранителни добавки, спорт или лекарства нямаше да са достатъчно силни, за да противодействат на вредните за здравето хронични реакции на стрес в организма ѝ.

Споделих с Мария мислите си за истинската причина, поради която тялото ѝ страда, и зададох големия въпрос:
– От какво се нуждае тялото ти, за да се излекува?
– Трябва да се преместя в Санта Фе – отговори Мария.
– Защо Санта Фе? – попитах аз.
– Имам вила – обясни ми Мария – и винаги, когато отида там, всичките ми симптоми изчезват.

Може би съществуваше някакво биохимично обяснение за това. Може би тя беше химически чувствителна към нещо в къщата си в Мил Вали. Или пък беше алергична към нещо, което расте в района на залива на Сан Франциско, но не вирее в Санта Фе. Може би времето, храната или някакъв друг фактор, свързан с околната среда, обясняваше тази драматична промяна.
Всъщност се съмнявах в това. Затова окуражих Мария да са вслуша в мъдростта на тялото си и в собствената си интуиция.

Година по-късно тя се обади и ми каза, че се е преместила в Санта Фе. За да може да направи тази драстична промяна, беше продала компанията си и бе настанила майка си в чудесен старчески дом близо до Санта Фе, където да може да я посещава всеки уикенд. Освен това беше подала молба за развод и веднага след преместването си в Санта Фе се беше записала в училище по изкуства. Беше се влюбила в друг мъж, сприятелила се бе с много хора на изкуството, ходеше редовно на излети, караше колело и ски в планините близо до Санта Фе.

И най-важното: в рамките на три месеца след преместването всички симптоми бяха изчезнали като по чудо.

Мария не излекува заболяванията си чрез лекарства, хранителни добавки или хирургична намеса, а като намали стреса, отпусна съзнанието и тялото си, последва мечтите си, откри любовта и изпълни тялото си със здравословни хормони, като едновременно с това се пречисти от вредните хормони на стреса. Тези промени доведоха до измерими физиологични трансформации в организма ѝ.

Теорията ми, че изборът на начин на живот може да доведе до физиологични промени в организма, се разшири. В понятието начин на живот включих и хората, с които общуваме в личния и в професионалния си живот, творческата свобода, с която разполагаме, духовната ни обвързаност, отношението към парите и в края на краищата това дали сме щастливи.

Смътно съзнаваме, че стресът е нещо лошо, но приемаме, че не можем да направим нищо по въпроса. След първоначалните си проучвания, сега съвсем ясно разбирам връзката между стреса, на който е подложен ума, и физическия срив на тялото. Наблюдавах как емоционално стресиращите фактори като самотата, неудовлетвореността от работата, гневът, свързан с травма от миналото, тревогите за пари и страхът могат да разболеят организма.

 


Откъс от книгата ПОБЕДА НА УМА НАД МЕДИЦИНАТА на д-р Лиса Ранкин, издателство Гнездото

В коя част на науката остават случаите на спонтанни ремисии и необясними изцеления, за които се разказва с половин уста из болничните коридори? – пита д-р Лиса Ранкин. И започва да търси пресечната точка между науката и „чудото“. Това е великият, могъщ ум, открива тя и доказва, че в човешкия организъм е заложен механизъм за самовъзстановяване, който можем да активираме със силата на ума си. Редица научни доказателства и „невероятни“ случаи на самоизлекуване, както и историята на собственото си изцеление тя описва в книгата „Победа на ума над медицината“.

Една книга, която ще ви вдъхне надежда. И ще ви помогне да се докоснете до огромната мъдрост, скрита във вашето тяло!

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Д-р Лиса Ранкин е лекар, визионер, който се опитва да промени отживелите представи за медицината и здравето. Тя е бестселър автор на „Ню Йорк Таймс“ и един от популярните лектори в TED. Основател е на Институт по холистична медицина. Провежда семинари и изнася лекции, както онлайн, така и във възстановителни центрове.

Лиса Ранкин е страстно отдадена на своята мисия да помага на хората да се лекуват и да се предпазват от заболявания. Тя търси пресечната точка между науката и духовността, за да ни покаже пътя към физическото и ментално здраве.

Книги от д-р Лиса Ранкин

от д-р Лиса Ранкин

Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Но истината е, че всичко е в нашите ръце, в нашия могъщ ум.

В човешкия организъм е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, която може да твори чудеса. Просто трябва да му създадем подходящи условия за това.

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

Емоционална пластичност | д-р Сюзън Дейвид

от д-р Сюзън Дейвид

Един изцяло нов метод за справяне с емоциите! Метод, който ни показва как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях, за да се наслаждаваме на взаимоотношенията си, да постигаме целите си и да живеем пълноценно точно сега.

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Когато съдим другите…

Едно момче попитало мъдреца: – Кажете Учителю, защо всички ни учат, че не бива да съдим другите? Моля ви, обяснете ми защо това е толкова важно. Учителят, както винаги постъпвал, [...]

Подменя ли се виновникът за гастрита и язвената болест

В името на печалбите на фармацевтичните компании, започнаха да учат младите лекари, че за тези заболявания е виновна бактерията хеликобактер пилори. Точно тя, видите ли, предизвиквала развитието на гастрита и язвената болест. И подкрепят твърдението си с довода, че при тези болести я откриват в стомаха по-често, отколкото когато ги няма.

Не пропускай безценните мигове с родителите си. Утре може да е късно…

Приятелите могат да бъдат предатели, любимите – неверни, но родителите винаги остават с теб. Те са най-безценното в живота... и най-недооцененото от нас. Една притча разказва за това... В една [...]

Човекът, който търсел истината

Мустафа бил добър и мъдър човек. И през целия си живот търсел истината. Затова повече слушал, отколкото говорел. Слушал с еднакво внимание всички – и тези, които хората смятали за [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top