29 съвета от непоправимия оптимист Стивън Кинг

29 съвета от непоправимия оптимист Стивън Кинг

Дори и да не сте почитатели на неговите романи на ужасите, със сигурност сте гледали Изкуплението Шоушенк и Зеленият път – две от най-великолепните истории, разказвани някога.

Стивън Кинг е един от най-продаваните писатели на 20 век – книгите му са издадени в около 300-350 милиона копия. Някои от най-известните му творби са Кери, Мъртвата зона, То, Мизъри, Капан за сънища, Гробище за домашни любимци, Зеленият път.

Кой, ако не Стивън Кинг, изследвал всички тъмни местенца в човешката душа, преодолял своите зависимости и издигнал се от дъното, знае най-добрите начини за връщане към светлината.

Нека си припомним някои от най-силните цитати на непоправимия оптимист Стивън Кинг, които може да ни послужат в трудни моменти. 

Подкарвай колата и се старай да запазиш усмивката си. Пусни по радиото рокендрол и карай напред към всичкия живот на света с всичката храброст и всичката вяра, която откриваш в сърцето си. Бъди верен, бъди храбър, бори се! Останалото е Мрак.

Ако днес не можеш да обичаш никого, опитай се поне да не обидиш никого.

Земята се върти, това е всичко. Можеш да се въртиш заедно с нея или пък да спреш, за да протестираш, в резултат на което да бъдеш изхвърлен от движението ѝ.

Времето отмива всичко, независимо дали го искаш, или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.

Хората си мислят, че не могат много неща, а после изведнъж откриват колко много могат, когато се окажат в безизходно положение.

Когато ухапеш ръката, която те храни, съвсем логично е протегнатата длан да се свие в юмрук.

Към миналото трябва да се отнасяме спокойно и безмилостно. Тези удари, които ни убиват, нямат значение. Важни са тези, от които оцеляваме и продължаваме да живеем.

Единственият начин да живееш е просто да живееш. Казвай си: „Аз мога да го направя“, дори и да знаеш, че не можеш.

Единственият начин да поддържаш разговор с глупака е да го игнорираш.

Той често казваше, че „никога“ е думата, която Господ обича да слуша, когато иска да се посмее.

Има сълзи, които трябва да бъдат изплакани, без значение колко е часът. Те просто потичат и изгарят всичко вътре в нас.

Никой не е по-сляп от онзи, който не желае да вижда.

Само когато изгубим всичко до последно, откриваме свободата.

Най-красивите думи на всеки език са: „Прощавам“

Всичко, което може да ви накара да се смеете след 30 години, не е загуба на време. И си мисля, че това е нещо много близко до безсмъртието.

Нещата винаги се свеждат до две алтернативи: здравата да се заловиш да живееш или здравата да се заловиш да умираш.

И най-важното, което бях научил, беше, че всеки проблем може да бъде решен, стига да имаш достатъчно голяма тояга.

Ако не можеш да контролираш своя гняв, той ще те контролира.

Когато човек почувства вятъра на промените, трябва да строи не заслон, а вятърна мелница.

Ако се чувстваш зле, когато си сам, то едва ли другите ще се чувстват добре с теб.

Късметът е за глупаците. Той е всичко, на което те могат да се надяват.

Когато човек престане да се променя, той престава да чувства, престава да обича, той умира.

По-добре не поглеждай назад. По-добре си мисли, че всичко винаги завършва щастливо. Може пък и да е вярно, кой казва, че щастливият край е измислица?… ако животът изобщо може да ни научи на нещо, то е, че щастливият край се среща често, невероятно често, и за това трябва сериозно да се усъмним в умствените способности на всеки, който твърди, че няма Бог.

Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!

Мозъкът е мускул, който може да помести света.

Може да има и феи, и елфи, но не забравяй: Бог помага на тези, които си помагат сами.

Ние сме обречени винаги да си мислим, че е можело да се справим по-добре, даже когато получаваме всичко, което сме искали.

Скръбта е като пиян гост, от когото не можете да се отървете, защото все се връща да ви прегърне за сбогом!

Защото талантът не стои мирен, той просто не знае как да стои мирен – независимо дали е талант за отваряне на сейфове, четене на мисли или делене на десетцифрени числа наум, той крещи да бъде използван. Никога не млъква. Ще те разбуди от най-дълбокия ти сън, крещейки: „Използвай ме! Използвай ме! Използвай ме! Писна ми да седя без работа!

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!


Препоръчано по темата: „АВТОБИОГРАФИЯ“ от Агата Кристи, издателство Гнездото

●●●

Почти 50 години след смъртта Агата Кристи продължава да е неизбледняваща литературна икона! Тя е най-издаваният автор за всички времена, надминат по продажби единствено от Библията и произведенията на Шекспир.

Агата Кристи ревниво пази личния си живот, като отбягва вниманието на пресата и отказва да дава интервюта. Но нейната АВТОБИОГРАФИЯ, издадена наскоро след кончината ѝ, отваря вратата към удивителния живот на великата писателка. Тя ни кани в своя свят с непринуденост и топлота и ни повежда на едно вълнуващо пътешествие през годините на 20-ти век.

Обилно подправена с духовитите, проницателни и крайно интересни размишления на един необикновен ум, книгата е също толкова лека и завладяваща, както детективските ѝ романи.

от Агата Кристи

Тази книга е невероятна среща с една изключителна, неповторима личност. Пътят на Агата Кристи е изпълнен с радости и скърби, с премеждия и триумфи, но винаги – с оптимизъм и жажда за живот!

Тя ще ви зарази със своя оптимизъм, ще ви помогне да преосмислите собствените си тревоги и неволи и ще ви вдъхне кураж и нова страст към живота!

Най-интересната книга на великата писателка!

от Далай Лама и Дезмънд Туту

През април 2015 г. архиепископ Туту пътува до дома на Далай Лама в Дхарамсала, Индия, за да отпразнуват заедно 80-ия рожден ден на Негово Светейшество и да създадат тази книга като дар за всички хора.

Един откровен и смислен разговор на двама духовни гиганти, които споделят своите лични истории и трудно извоювана мъдрост.

от Джордан Б. Питърсън

Това не са книги от един психолог за психология. Нито са класическите книги за самопомощ и личностно развитие. Те са много повече от това. В тях си дават среща психология, философия, литература и религия. И един брилянтен ум.

от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес

Икигай е тайната на японското дълголетие! Той е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване.

Ичиго-ичие е изкуството да превръщаш всеки миг от живота си в незабравима възможност – една вековна японска философия, променила живота на милиони!

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Джордан Питърсън: В добре функциониращите общества главният показател за статуса е компетентността. Не властта!

Предлагаме ви няколко мисли от великолепната книга на д-р Джордан Питърсън „12 правила за живота: Противоотрова срещу хаоса“, която слага пръст в раните на днешния свят, за да ни покаже пътя [...]

Всеки може да бъде твой учител, независимо дали го харесваш или не!

Когато Учителят бил на смъртното си ложе, най-добрите му ученици и последователи се събрали около него, за да чуят последните му слова и напътствия. Един от по-младите възпитаници се приближил [...]

„Храни се като мен и ще изглеждаш като мен“, или как инфлуенсърите продават панацея на уязвимите

Хората, които рекламират и препоръчват тези стилове на живот, в повечето случаи са красиви млади дами, разполагащи с плоски като дъска кореми, миниатюрни пори (които по някаква случайност никога не се запушват) и, разбира се, с голяма група отдадени последователи в социалните мрежи. Това е реалността в индустрията.

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top