Женската енергия струва скъпо

Женската енергия струва скъпо

Хубава млада жена. Тя си има мъж. И любов. Всички думи са казани, всички обещания са дадени. Сигурно има и някакви действия, но те не са ѝ известни. Той решава всичко сам (по неговите думи). Кое е „всичко“, не е ясно. С ремонта се занимава тя. Проблемите си в работата споделя с приятелки, защото той има много по-важни неща за разрешаване и рядко е на линия.

От какво се нуждае тази жена – никой не я пита. И никой не ѝ помага. Просто тя не може да има сериозни неприятности (според него). Затова той дава щедри обещания за истинска любов и грижа, когато всичко се нареди. Тя чака светлия момент.

Друга хубава млада жена. Също с добра връзка. Тя има и две малки деца и бивш съпруг, който ѝ осигурява жилището и други материални блага. Отношенията с настоящия мъж са сериозни. Предлага да ѝ помогне с ремонта на колата. Когато се оказва, че трябва и да плати за него, ентусиазмът му се изпарява. Не участва и в покупката на нова спалня (на която и той спи). Те продължават да се виждат.

Има и една друга, не особено хубава жена (според околните). Тя си няма мъж – по-точно такъв, който да я причисли към жените „със сериозна връзка“. Тя има мъже приятели – без „любов“, без секс. Няма думи, няма обещания, няма светло бъдеще. Само топло и мило настояще. Един от приятелите ѝ поправя колата. Друг ѝ дава заем за ремонт на жилището и лично ръководи работата по него. Някой ѝ помага в бизнеса, като я среща с необходимите хора.

Какво дава в замяна тази жена? Не знам. Предполагам, че е нещо важно, от което те имат нужда. Възможно е това да са искрени и задушевни разговори, самочувствие, топлина и внимание. Защо това им е достатъчно? Защото тя самата цени онова, което им дава. Защото тя е сигурна, че нейната женска енергия струва скъпо и приема мъжките действия в своя живот като равностойна замяна.

Или може би защото тя не е обвързана с резултата. Никой не ѝ е толкова необходим, че да търпи всичко и да прощава на всеки.
По-скоро тя знае, че може да избира, вместо да се привързва към първия, който е казал: „Обичам“.

Автор: Лилия Ахремчик; Превод: Гнездото

Промоцията е валидна до 30 април 2024 г. при поръчка онлайн!


Препоръчано по темата: „КАЛЕЙДОСКОП НА ЖИВОТА“ Анна Кирянова, издателство Гнездото

●●●

Анна Кирянова е известен руски психотерапевт и професионален философ, писател и автор на уникални методи за решаване на психологически проблеми. Има висше философско образование и втора специалност „психологическо консултиране и психология на личността“.

Дълбоките и мъдри истории на Анна Кирянова са вдъхновили хиляди читатели и са им помогнали да погледнат на света по нов начин. Нейната философия е, че позитивните хора невинаги са в състояние сами да разпознаят в себе си положителната енергия. Затова е необходима помощта на специалист, който знае как да „извади“ всичко хубаво и добро, което човек носи в себе си, и да накара това добро да работи в негова полза.

от Анна Кирянова

Докато прелиствате страниците на тази книга, ще размишлявате над разнообразни жизнени ситуации заедно с един проницателен психолог и мъдър философ, който неведнъж се е изправял пред сложни житейски дилеми. И ще получите от него простички и мъдри съвети.

156 истории, които ще завладеят душата ви, ще ви подскажат решение и ще ви накарат да преосмислите важни аспекти от своя живот. Ще променят самите вас…

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

 Ефектът на теломерите | д-р Елизабет Блекбърн, д-р Елиса Епъл

от д-р Елизабет Блекбърн – лауреат на Нобелова награда за откритията си в областта на стареенето и д-р Елиса Епъл – здравен психолог

Процесът на стареене може да се забави и дори да се обърне! Първата книга, която на достъпен език обяснява как стареем и как с малки промени в ежедневието и мисленето си можем да изглеждаме по-млади и да се чувстваме така!

САМО ДО 30.04.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Как действа на организма приемът на лекарства

През последните години медицината започна да използва фармакотерапията като основен метод на лечение. Постепенно лекарите от лекуващи се превърнаха в предписващи лекарства. Необузданото използване на фармакотерапията в цял свят доведе [...]

Ти ме научи да обичам…

Един мъж казал на съпругата си най-важните думи: „Ти ме научи да обичам“. През годините, в които били заедно, той много пъти ѝ казвал „обичам те“. Но тези най-важни [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top