За всички болести има 4 психосоматични причини

За всички болести има 4 психосоматични причини

Още преди хиляди години древните мъдреци са знаели, че много преди една болест да се зароди в тялото на човек, тя вече съществува в мислите му. Тибетските лечители например са в състояние да видят болестта много преди първите ѝ симптоми да започнат да тровят живота ни.

Съвременната медицина очертава рязка граница между ума и тялото и предпочита да лекува проявите на самата болест, вместо да се задълбочава в това, което е довело до нея. Идеята, че всички болести произлизат от ума, придоби популярност в Европа преди по-малко от сто години. Днес психосоматичната медицина едва започва да се развива и стига до това, което древните са знаели от хиляди години.

Всички сме чували фразата „Здрав дух в здраво тяло“. Но в нея са разменени местата на причината и следствието, защото всичко съществуващо води началото си от мисълта, от чистата енергия.

И така, ето 4-те основни причини за всички болести.

В живота ви има дисбаланс

Липсата на баланс в живота се появява, когато някой важен компонент от ежедневието ви излезе от равновесие или просто изчезне – например губите любим човек, оставате без работа, изпаднете във финансови затруднения. Може би сте чували как след смъртта на съпруг или съпруга за кратко време човек започва да гасне. Дисбаланс може да се получи и когато вашите очаквания или представи за живота драстично се разминават с реалността.

Не забравяйте, че всички житейски изпитания се появяват в живота ви с причина. Приемете ги като урок, като възможност да преодолеете страховете си и да станете по-силни. Приемете живота с мъдрост и търпение. Не се опитвайте да промените това, което е извън вашия контрол.

Страхувате се

Дори традиционната медицина признава факта, че страхът или стресът отслабват имунната система и разболяват тялото. Тези състояния буквално сковават ума и тялото. На ментално ниво страхът е страх от бъдещето, нежелание за промяна. А промяната е самият живот. Когато изпитваш екзистенциален страх, ти отричаш живота!

Всичко, през което трябва да преминете, трябва да се случи. Това е изчистване на вашата карма, така че се научете да приемате всякакви изпитания, колкото и трудни да изглеждат.

Губите връзката с душата си

Съвременният свят ни диктува ритъм на живот и закони, които много често не отговарят на истинските ни нужди. Свикнали сме да използваме тялото си, без да се вслушваме в неговите сигнали: пием кафе, когато наистина имаме нужда от сън; търпим глад и болка заради социални задължения. Забравяме да слушаме душата си, интуицията си, защото непрекъснато пълним мозъка си с тонове информация: на разходка сред природата – слушалки в ушите; на път за работа – телефон в ръката; вкъщи вместо тишина и почивка – телевизия и социални мрежи. И така малко по малко губим връзката и със собственото си тяло, и с душата си. А после идва болестта.

Губите самата душа

Това е основната причина за всички болести. Няма еквивалент в конвенционалната медицина, който може напълно да опише загубата на душата с научни термини. Най-близката по смисъл диагноза е психологическата травма. Това се случва на човек по време на трагични житейски събития – смърт на близък човек, насилие, спонтанен аборт или загуба на дете, автомобилна катастрофа. Когато отидат на война, много момчета се връщат като напълно различни хора. Ставайки свидетели на много жестокости и смърт, те получават посттравматичното стресово разстройство, което е съпътствано от загуба на памет, натрапчиви спомени и усещането, че са изгубени. А често проявяват агресия, склонност към самоубийство и различни видове зависимости.

За съжаление, въпреки развитието на медицината лекарите все още не са се научили как да предотвратят болестите, преди да са се появили. Така че ключът към вашето собствено здраве е само във вашите ръце. Помнете това и се грижете не само за чистотата на тялото, но и на мислите си.

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

●●●

Д-р Лиса Ранкин е лекар, визионер, който се опитва да промени отживелите представи за медицината и здравето. Тя е бестселър автор на „Ню Йорк Таймс“ и един от популярните лектори в TED. Основател е на Институт по холистична медицина. Провежда семинари и изнася лекции, както онлайн, така и във възстановителни центрове.

Лиса Ранкин е страстно отдадена на своята мисия да помага на хората да се лекуват и да се предпазват от заболявания. Тя търси пресечната точка между науката и духовността, за да ни покаже пътя към физическото и ментално здраве.

Книги от д-р Лиса Ранкин

от д-р Лиса Ранкин

Медицината все още здраво стиска в ръцете си златния ключ към човешкото здраве и не приема идеята, че чрез мислите и емоциите си човек може да подобри здравословното си състояние или обратното – да се разболее. Но истината е, че всичко е в нашите ръце, в нашия могъщ ум.

В човешкия организъм е скрита огромна мъдрост, неподозирана сила, която може да твори чудеса. Просто трябва да му създадем подходящи условия за това.

от Ектор Гарсия и Франсеск Миралес

Икигай е тайната на японското дълголетие! Той е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване.

Ичиго-ичие е изкуството да превръщаш всеки миг от живота си в незабравима възможност – една вековна японска философия, променила живота на милиони!

от д-р Евгений Божиев

Една безценна книга, от която ще научите как е устроено тялото ви, по какви закони функционира и как да се справите с болките и неразположенията. Ще разберете повече за старостта и с какво са свързани болестите на напредналата възраст. И най-важното – как сами да се справите с тях и да направите тялото си послушно и здраво на всяка възраст.

Ще откриете лесни техники за справяне с конкретни заболявания, методи за премахване на болката в различни части на тялото, както и много общи принципи на здравето…

Емоционална пластичност | д-р Сюзън Дейвид

от д-р Сюзън Дейвид

Един изцяло нов метод за справяне с емоциите! Метод, който ни показва как да се откачим от вредните мисловни модели, да осъзнаем по-добре емоциите си и да живеем в мир с тях, за да се наслаждаваме на взаимоотношенията си, да постигаме целите си и да живеем пълноценно точно сега.

САМО ДО 31.05.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg

здраве

6 книги, които ни показват как да извървим пътя към здравето, младостта и дълголетието

вдъхновение

12 правила, които ще ни помогнат да не превърнем света в ад

мъдрост

Десет закона на щастието от мистична Индия

Защо сляпото борене на калории може да ви подведе?

Трябва да се храним по-здравословно, трябва да мислим за храната, но трябва да спрем да броим калориите. Причината, поради която трябва да избягваме броенето на калориите, е, че това е несъвършена техника… [...]

Или престани да се оплакваш и започвай да стреляш, или смири гордостта си и си избери по-лесна цел

– Учителю – попитал ученикът, – защо има толкова трудности, които ни пречат да постигнем целите си, отклоняват ни от избрания път и ни карат да се признаем за слаби? [...]

10 признака, че имате твърде много стрес хормони

За мнозина изразът „под стрес съм“ е станал своеобразен отличителен знак, повод за гордост. Ние парадираме със своя стрес като доказателство, че сме ангажирани, ефективни и ценни за обществото. Но за много от нас понятието „стресиран“ всъщност означава, че много, наистина много се страхуваме.

Благодарим ти, Агата Кристи, благодарим ти за книгите и за житейската мъдрост!

Всички знаем името на Агата Кристи. Всички сме осъмвали с нейните заплетени истории. Но какво знаем за човека Агата Мери Клариса? Аз например не знаех абсолютно нищо освен широко известните [...]

Джордан Питърсън: Въведете идеален ред в собствения си дом, преди да критикувате света

Разгледайте житейската си ситуация. Започнете от малките неща. Възползвате ли се напълно от възможностите, които животът ви предлага? Давате ли най-доброто от себе си в работата си, или се предавате [...]

Ти ме научи да обичам…

Един мъж казал на съпругата си най-важните думи: „Ти ме научи да обичам“. През годините, в които били заедно, той много пъти ѝ казвал „обичам те“. Но тези най-важни [...]

МЪДРОСТ И ВДЪХНОВЕНИЕ

Мъдрост и вдъхновение

ПСИХОЛОГИЯ

Психология

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Хранене и здраве

РОДИТЕЛИ И ДЕЦА

Родители и деца

Go to Top