Стресът – приятел или враг | д-р Кели Макгонигъл

Стресът – приятел или враг | д-р Кели Макгонигъл

От автора на „ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА“!

Защо стресът може да бъде полезен за вас и как да го превърнете в свой съюзник или как да не изгаряме, когато прегаряме?

Ами ако всичко, което мислим за стреса, не е вярно?

Ами ако стресът всъщност ни прави по-силни, по-умни и по-щастливи?

В своята книга „СТРЕСЪТ – ПРИЯТЕЛ ИЛИ ВРАГ“ д-р Кели Макгонигъл ни съобщава една изумителна новина:

Стресът може да не е вреден за нас! И вместо да се опитваме да го елиминираме, можем да променим отношението си към него и да го използваме.

През целия си живот ние непрекъснато сме подложени на стрес – от дребните неприятности на ежедневието до сериозните житейски предизвикателства. Свикнали сме да възприемаме стреса като нещо вредно и опасно, но на практика той крие в себе си механизъм за адаптиране към най-трудните условия и може да бъде мощен източник на енергия, както и инструмент за създаване на устойчивост.

Като се позовава на нови авангардни изследвания и на богатия си професионален опит, д-р Макгонигъл ни показва:

  • Как да активираме естествената способност на мозъка да се учи от стресовите преживявания.
  • Как да се възползваме от стреса като мощен източник на енергия и по-добра концентрация.
  • Защо стресът е универсален инструмент за каляване на характера и създаване на устойчивост.
  • Как ни помага да учим и да израстваме.
  • Защо прави хората по-дружелюбни и насърчава общуването.
  • Как да развием една нова нагласа на приемане на стреса.

Тази книга е едно практическо ръководство, което ще ви помогне да живеете по-добре със стреса. Ако успеете да се възползвате от него, ще се чувствате по-силни и уверени пред житейските предизвикателства. Ще можете да използвате енергията на стреса, без да стигате до пълно изтощение и прегаряне, и да превърнете стресовите преживявания в източник на социални връзки, а не на изолация. И накрая, ще ви насочи към нови начини за намиране на смисъл в страданието.

Не бягайте от стреса. Превърнете го в приятел!

„Стресът беше мой враг. И не бях единствената, която водеше война с него – бях един от многото психолози, лекари и учени, убедени, че това е опасна епидемия, която трябва да бъде спряна.

Но аз промених мнението си за стреса, а сега искам да променя и вашето.

Като начало едно невероятно научно откритие ме накара да погледна на нещата по друг начин. Проучване, проведено през 1998 г. в САЩ сред трийсет хиляди възрастни, показва, че стресът убива хората не сам по себе си, а когато е съчетан с убеждението, че е опасен за здравето и живота.

Откритието, на което се натъкнах – че стресът е вреден само когато вярваш, че е – ми даде възможност да преосмисля това, което преподавах. Нещо повече, то беше покана да ревизирам собственото си отношение към стреса.

Така че моята цел като здравен психолог се промени. Вече не искам да ви помогна да се отървете от стреса – искам да ви накарам да се справите по-добре с него. Това е обещанието на новата наука за стреса, както и целта на тази книга.“

д-р Кели Макгонигъл

Не пропускайте другата книга на Кели Макгонигъл „ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА“

●●●

ЗА АВТОРА

Кели Макгонигъл e доктор на науките, психолог, изследовател, преподавател в Станфордския университет и автор и водещ на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

Научните ѝ изследвания се фокусират върху връзката между ума и тялото, стреса и начините, по които да възпитаваме в себе си устойчивост и състрадание.

Автор е на четири книги, издадени на 28 езика. У нас е позната и с бестселъра „ИНСТИНКТЪТ НА ВОЛЯТА“.

Кели Макгонигъл е носител на редица награди за научните си изследвания, както и за цялостната си работа в сферата на психичното здраве.

Корица: Мека
Страници: 260
Формат: 14.5 х 21 см
Тегло: 0.350 кг
Превод от английски: Калина Петрова
ISBN: 978-619-7316-46-9
Издадена: 23 януари 2023 г.
Издателство: Гнездото

●●●

от д-р Кели Макгонигъл

Две практически ръководства, основани на авангардни научни изследвания!

Авторът e доктор на науките, психолог, преподавател в Станфордския университет и автор на два от най-популярните курсове в Станфорд – „Наука за силата на волята“ и „Новата наука за стреса“.

Книги, които ще ви помогнат сами да управлявате съдбата си!

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

САМО ДО 31.07.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg