Намасте: Индийският път към щастието | Ектор Гарсия, Франсеск Миралес

Намасте: Индийският път към щастието | Ектор Гарсия, Франсеск Миралес

Индийският път към щастието, удовлетворението и успеха

От авторите на бестселъра „Икигай“

Преди няколко години малко хора знаеха какво точно представлява „икигай“. След 2.5 милиона продадени копия по целия свят Ектор Гарсия и Франсеск Миралес ни запознаха със значението на тази тайнствена дума, която лежи в основата на прочутото японско дълголетие.

Сега двамата автори ни повеждат на същото вдъхновяващо пътешествие, но този път в Индия – духовния резерват на човечеството, който разпръсва светлината си от хилядолетия.

Тази книга черпи знания от една толкова древна мъдрост, колкото древна е и човешката култура, и съдържа тайни, които ще ви помогнат да изградите настоящето, което заслужавате, и бъдещето, за което мечтаете.

Намасте – моята душа поздравява твоята душа

Традиционният индуистки поздрав „Намасте“ – поздрав към свещеното в другия човек, ни напомня за божествената искра, която всеки носи в себе си. Авторите ни дават възможност да разберем какво се крие зад това толкова красиво и възвишено послание и ни предлагат път за възстановяване на връзката с божественото, път към хармонията и благополучието.

КНИГАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ В КНИЖАРНИЦА „ГНЕЗДОТО“ – www.gnezdoto.bg

В по-малко от 20 ключови понятия книгата очертава една пълна карта на щастието, която ще ви позволи да загърбите страданието и стреса и да живеете изпълнени със здраве и енергия във всеки етап от живота си.

Авторите търсят съвременни отговори на онези въпроси, които индийските мистици са си задавали през последните пет хилядолетия:

▪ Как да загърбим страданието и да започнем да живеем пълноценно?

▪ С какви средства разполагаме, за да пробудим целия творчески потенциал, който дреме в нас?

▪ Можем ли да направим така, че законът на кармата да работи в наша полза всеки ден?

▪ Кои са най-добрите техники, с помощта на които да се освободим от стреса, безпокойството и страха?

▪ Как да се грижим за тялото, ума и духа си, за да живеем изпълнени с енергия до края на живота си?

„Познаваш ли пътя, значи познаваш и целта, защото целта не е в края, а във всеки един момент и във всяка стъпка. Там е целта – в осъзнаването на настоящия момент.“

Махавира

Десетте индийски закона на щастието

1. Припознай божественото в себе си и в другите. Приветствай своето великолепие и великолепието на света.

2. Учи се от знаещите. Твоят хоризонт свършва там, докъдето стига погледът ти.

3. Освободи се от всичко, което не ти е необходимо. Осмели се да поемеш по пътя с малко багаж. Няма нищо важно, което можеш да изгубиш.

4. Създай свой собствен ашрам, доверен кръг, който да ти дава сили. Избирай мъдро спътниците си.

5. Живей с осъзнатост. Осмели се да присъстваш тук и сега само с едно нещо, в което се съдържа цялата Вселена.

6. Опознай себе си. „Кой съм аз?“. Имаш ли смелостта да поровиш в себе си?

7. Излез от порочните кръгове. Бъди щедър към света и към себе си и положителната карма ще озари живота ти.

8. Дишай! Практикувай пранаяма. Животът ти зависи от това, буквално.

9. Храни тялото и духа си, успокой ума си и проектирай пътя си към рая.

10. Изживей всяко нещо сега. Вложи енергията си в настоящето, то е домът на щастието.

Не пропускайте другите книги от същата серия: „ИКИГАЙ: ТАЙНИТЕ НА ЯПОНИЯ ЗА ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ“ , „ДА ИЗЖИВЕЕШ СВОЯ ИКИГАЙ“, „ФИЛОСОФИЯТА ИЧИГО-ИЧИЕ“.

●●●

ЗА АВТОРИТЕ

Ектор Гарсия (Кирай) е роден във Валенсия, но живее в Токио от 2004 година насам. Блогър, фотограф, писател, пътешественик, той не спира да учи всеки ден, да се забавлява и да се удивлява на света около себе си. Неговият онлайн проект www.kirainet.com с над милион месечни посещения, както и книгата му „A Geek in Japan“ са се превърнали в световен авторитет по отношение на японската поп култура.

Франсеск Миралес е писател, преводач, журналист, музикант и пътешественик. Роден е в Барселона през 1968 г. Преди активната си писателска дейност, той работи като преводач и издател. Автор е на десетки книги в различни литературни жанрове и е отличен с няколко престижни литературни награди. Много от творбите му, както за млади, така и за възрастни читатели, са бестселъри.

У нас Миралес е познат с романите си „НАЙ-ХУБАВОТО МЯСТО НА СВЕТА Е ТОЧНО ТУК“, „УАБИ-САБИ“, „ЛЪЧ НАДЕЖДА“(изд. Гнездото, 2017), „ЛЮБОВ С МАЛКИ БУКВИ“, един от най-известните му романи, издаден в над 47 страни и продаден с огромен успех (изд. Гнездото, 2017), а също и с книгата „ПОКАНА ЗА РАДОСТ“ (изд. Гнездото, 2020) в съавторство с Алекс Ровира.

Друга важна част от дейността на Миралес е в областта на приложната психология – жанр, в който има издадени няколко книги. Днес Миралес съчетава литературата с журналистиката и сътрудничи като литературен консултант на няколко издателства и агенции.

Едни от най-популярните в целия свят заглавия на Миралес и Гарсия са книгите „ИКИГАЙ: ТАЙНИТЕ НА ЯПОНИЯ ЗА ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ“ (изд. Гнездото, 2016) и „ДА ИЗЖИВЕЕШ СВОЯ ИКИГАЙ“ (изд. Гнездото, 2018), както и „ФИЛОСОФИЯТА ИЧИГО-ИЧИЕ“ (изд. Гнездото, 2021), които са бестселъри у нас.

През февруари 2024 г. на българския пазар излиза и най-новата книга на Франсеск Миралес и Ектор Гарсия „НАМАСТЕ: ИНДИЙСКИЯТ ПЪТ КЪМ ЩАСТИЕТО, УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО И УСПЕХА“.

Корица: мека с крилца
Страници: 200 (с черно-бели илюстрации)
Формат: 13 х 20 см
Тегло: 0.230 кг
Превод от испански: Мария Нанева
ISBN: 978-619-7316-48-3
Издадена: 12 февруари 2024 г.
Издателство: Гнездото

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

САМО ДО 31.07.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg