Предай нататък любовта: 150 истории за чудото на живота | съставител: Калина Петрова

Предай нататък любовта: 150 истории за чудото на живота | съставител: Калина Петрова

Ако тихият глас на сърцето ви е заглушен от хилядите незначителни и безсмислени неща, с които е пълен животът ни, тази книга ще ви помогне да си припомните онези истински и важни неща, които са в най-съкровените кътчета на сърцето.

Защото те винаги са били там.

Бог е запалил искрата на любовта у нас в мига, в който сме се родили. Бог ни е дал това висше благо и най-голяма ценност, за да го браним и да не забравяме за него.

А любовта е навсякъде около нас. Тя е и в целувката на майката, и в погледа на влюбения, и в усмивката, и в подадената ръка, и в прошката, и в сълзите на учителя… Тя изпълва студения дом с топлина, а живота прави пълен и смислен.

В първите два сборника с притчи – „ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА: 150 ПРИТЧИ ЗА ИЗКУСТВОТО НА ЖИВОТА“ и „ПОПИТАЙ МЪДРЕЦА: 150 ПРИТЧИ ЗА ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ЖИВОТА“, ви разказахме притчи от целия свят, от различни култури и народи, които са създадени преди векове.

В тази книга подбрахме 150 малки и топли истории, повечето от които са така наречените съвременни притчи.

Техните сюжети са от нашето съвремие, а някои дори са по действителни случаи. Тези кратки истории също се предават от уста на уста, но са създадени в наше време и се разпространяват благодарение на съвременните технологии. Но всички те споделят мъдрост, подсказват решение, успокояват и вдъхват надежда. И предават своето послание:

Не позволявайте огънят на любовта в сърцето ви да загасне. Той ще осветява пътя ви и ще бъде като здрава скала под краката ви в трудни моменти. Раздавайте щедро от този огън на хората около вас. Не прекъсвайте веригата на доброто…

Предавайте нататък любовта!

●●●

ЗА АВТОРА

Съставителят на сборника Калина Петрова е един от създателите на Гнездото– сайт за личностно развитие и духовно израстване. В него ще намерите вдъхновяващи истории, ще се докоснете до мъдрост, трупана през вековете, ще се срещнете с брилянтите умове на човечеството, ще откриете любима книга, ще се забавлявате. В Гнездото е топло и уютно, никога не е скучно и винаги ще има още едно място…

Корица: Мека
Страници: 344
Формат: 14.5 х 21 см
Тегло: 0.450 кг
ISBN: 978-619-7316-42-1
Издадена: 20 май 2021 г.
Издателство: Гнездото

●●●

съставител: Калина Петрова

Днес, в нашия сложен и безумен свят, повече от всякога имаме нужда от прости и мъдри думи, които да ни подскажат пътя, когато сме го изгубили, да запалят светлината, когато около нас е мрак, и да възпламенят любовта, когато сме забравили за нея. Защото тя е там, в сърцето!

„Най-важната истина може да откриеш с помощта на един прост разказ, както изгубената златна монета – на светлината на най-евтината свещ.“

Промоцията е валидна до 30 юни 2024 г. при поръчка онлайн!

САМО ДО 30.06.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg