Дните на Савелий | Григорий Служител

Дните на Савелий | Григорий Служител

За котките и хората… И едните, и другите играят нечий живот

Това не е просто история за котките и хората. Това е роман за живота с всички негови нюанси и превратности. За прошката и добротата. За силата да започваш отначало. За крехките и светли чувства. Но най-вече за любовта. Любовта, каквато никога не сте си я предстaвяли. Любовта, която е единственият смисъл да живееш. Истинска, чиста, платонична любов, която прави живота смислен и озарява целия свят със светлина. Да, без любов няма смисъл, напомня ни Служител.

„Без любов се живее по-леко. Но без нея няма смисъл.“ – Лев Толстой

Това е роман, който ще ви накара да се смеете и да плачете. Неусетно ще ви приласкае и ще стопли сърцето ви. Ще събуди душата ви за повече доброта и състрадание. Ще спрете да забелязвате, че главният герой е просто един котарак. И неминуемо ще се влюбите в него.

Не е важно дали обичате котките. Тази книга е много повече от това.

„ДНИТЕ НА САВЕЛИЙ“ е роман не само и не толкова за котките, колкото за всички нас, за всички живи същества. Защото ние споделяме една голяма обща съдба.

Тази книга ще ви срещне с мощния, спокоен глас на един истински майстор на словото. В тази книга са си дали среща талантът и сърцето. Роман, който ще се връщате да препрочитате и ще помните дълго.

„ДНИТЕ НА САВЕЛИЙ“ е моето обяснение в любов на родния ми град, книга в памет на най-скъпите ми котешки същества“, признава авторът.

●●●

ЗА АВТОРА

Григорий Служител е руски актьор и писател. Роден е през 1983 г. в Москва. Завършил е Московското международно киноучилище и факултета по режисура на Руската театрална академия. В момента е актьор в Студиото за театрално изкуство.

Романът „ДНИТЕ НА САВЕЛИЙ“ е първата му книга, която бързо се превръща в бестселър в Русия и получава престижните литературни награди „Большая Книга“ и „Ясная Поляна“.

Корица: Мека
Страници: 280
Формат: 14.5 х 21 см
Тегло: 0.400 кг
ISBN: 978-619-7316-38-4
Превод от руски език: Ася Григорова
Издадена: 04.11.2021 г
Издателство: Гнездото

Промоцията е валидна до 31 юли 2024 г. при поръчка онлайн!

САМО ДО 31.07.2024 - 30% ОТСТЪПКА ЗА ВСИЧКИ КНИГИ НА ИЗДАТЕЛСТВО ГНЕЗДОТО!ВИНАГИ БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ПОРЪЧКА НАД 60 ЛВ. www.gnezdoto.bg